Thursday, January 28, 2010

KiSaH PiLiHaNrAyA DAN KiSaH KePeRiHaN IdOp ^_^

salam intergrasi dan bkn provokasi semua.. hehe...

dah lme nk mmpos ak x menaip.. almaklumlah... bajet bz la katakan... tp.. ttbe rini ak cam smngt nk cter psl pe yg ngah jd kat sekeliling ak.. hehe :P

ari ni.. 28 jan 2010.. merupakan ari mengundi di ump (dan ukm jgk kalo x silap hehe) so.. spnjang minggu ni mmg leh kata tiap2 ari.. ak dpt lihat mcm2 gaya.. mcm2 stail.. mcm2 taktik.. yg diguna pakai oleh byk pihak sama ada yg btggjawab @ x dlm memastikan calon yg mereka kehendaki mndapat kerusi yg dipertandingkan...

aku xnk la ckp pasal pape yg "internal".. ak dpt tawu byk gak psl politic game dlm ump ni n i know.. some of us does not play fair.. n some of us yg dh "expired" pun sje je dok mnyibuk lg.. haha.. mcm2 la... ade yg keje nk hentam org je.. ade yg berfikiran sempit je.. ade yg jnis pikir dunia ja.. (mcm ak je tuh hahak) ade gak yg pkir msjid ja.. (bdk SAHAM. ramai siuttt hahak) mcm2 la hehe...

pape pun... gdluck la utk korang.. ak xnk komen lebih2.. nnt ak kne band cam slh sorg calon utk kerusi umum ump.. saudara FADZRULHISYAM.. hahaha... pape pun... ak sbnrnye kn nk cter psl DI UNDI... tp nak cter psl YANG MENGUNDI...

knp lak kan...?? biasa la.. time2 camni... byk la student yg cam mls nk g mengundi.. alasannye.. PANAS la... JAUH la... XTAO KAT MANE la.. (alasan paling bodoh... duduk bwh tempurung ke..?????) hahak n mcm2 tipikal answer lg la.. so.. next story ni utk kanak2 pemalas spt anda k..?? hehe..

MENGUNDI adalah tggjwb anda.. maka jlnkan lah kewajipan anda ini.. di sini.. dh tlmbat utk ak pomot syam pun.. tp ak nk cter psl sorg sahabat ak ni.. yg mmg semangat gler nk g MENGUNDI (bkn cam korang yg pemalas tuh huhuh) kami bdk2 mechy cam biase la ade klas kat pekan rini.. klas last kul 12 sbb ptg cncel.. bg laluan tuk mngundi... so.. lps klas.. ak dgn 3 org lg yg dtg dgn kete pun mngerakkan la diri utk pulang.. on da way blk.. nmpk la sorg mamat ni.. yg cam knl je bler tgk... nth spe nth.. (tgk nun di kejauhan) hehe.. lyn pic dulu...

pandangan dari depan ^_^


clean shot pandangan dari sisi


terhalang dek tgn amin yg besar hehe



tengok 2...!! btape sanggup mamat neh mnempuh bahaya.. onak serta rintangan sejauh 61 km...!! ya kawan2..!! 61km dari pekan ke gambang se-mata2 utk mnunaikan tggjwb berliau sebAgAi PENGUNDI...!! dan spt gmbr di ats.. beliau seolah2 hmpir dilanggar oleh kereta (ug dinaiki kami) (sbb dia dok gatai lari dri kami.. dia pasan kmi dok snap gmbo dia hahahahha)


(men"snap" gmbo dri jarak slmt hehe)

bg kwn2 se-ump.. mamat berjaket WATANIAH serta NYDP silat cekak yg mmpunyai motor 135LC ni sudah tntu x asing bg anda bukan...?? hihi (especially yg g klas rini la hehe) siape lagi kalo bkn saudara SHAHMI MARSAHID kita.. hehe.. so.. bg yg mls2 mngundi.. lihatlah.. KAMI warga2 pekan (sja ja nk poyo KAMI pdahal SHAHMI sorg ja hehe) brgadai nyawa utk dtg mngundi.. maka.. pakah alasan anda utk tidak mngundi.. jalankan tggjwb anda...!! hehe..

(dua jin besaq ni la pnya keja hehe)


dats all from me dis time hehehe nex time lak hehehe adiossss hehe salam... ^_^

6 budak budak tak puas hati!:

Fadzrul Hisyam said...

best...best...hehe

Anonymous said...

wawawawawwawawa....asal lak aku dgn mamat seblah tu yg pnye keje...aku tgk je la...takde pn men snap2 mcm korang...hahahahahaha... =p
-GAME ON-

Adeq Abang said...

wah.. huu... semangat ar korang... caya arr... bagus! ini yang kite mau!

Kucai said...

Fadzrul Hisyam>> mmg la.. klasmate ko 2 yg mrmpit tuuu hahahak... :P

GAME ON>> eleleleh... ak rse idea snap 2 dri ko hahak.. mcm la ko x kua kan phone snap sme gmbo 2 hehehe :P

Adeq Abang>> hehe... kmi mmg smgt...!! hihik.. (pura2 smngt hehe)

♥cutebabygirl♥ said...

yup..sama tarikh ngn UKM..hihi~ (^_^)

amboihh..duk smgt pa teruk2 xtau..
wt cOol sudaa..heheheh :D

Kucai said...

hahak sja ja wat teruk biaq org len trasa cket kalo x pi mngundi tuh hahhaa ^_^

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey