Friday, November 12, 2010

PUASA....!!!


SALAM EVERYONE....!!! (^_^)

SORRY SEMUA... X DAPAT LA NAK UPDATE BLOG DALAM MASA TERDEKAT...

(WALAUPUN TIME NI LA IDEA MENCURAH-CURAH KE LADANG GANDUM)

HAHA... TAPI APAKAN DAYA.. FINAL EXAM LEBIH PENTING... 15HB NEH ADA DUA PAPER KOT.. 3 JAM KEDIT LAK TU DUA2 PAPER.. HUHU... (so kena la puasa ber-blogging sekejap huhu)

WISH ME LUCK EVERYONE...!! (if luck exist.. i really need one right now) huhu... (T_T)

15 NOVEMBER 2010
.
.
.
9AM-12PM
AUTOMATIC CONTROL
.
.
.
.
2.30PM-5.30PM
MECHANICAL DESIGN
.
.
.
GOOD LUCK bagi yang sama2 exam dgn aku...

jangan BAL-LUCK (baloq=malas) atau MENGU-LUCK (mengular) bagi mereka yang belom exam...

jangan PAY-LUCK (pelaq=undefine) sangat bagi mereka yang dah bis exam.. sonok dok mai tayang kebebasan depan aku kan...?? heh... grrrrr..... bikin gua marah tol... heh...

adios amigos ^_^

Wednesday, November 10, 2010

DEEPAVALI dan kawan tikam belakang~~

selamat pagi semua....!!!! (^_^)

pagi yg indah utk berblogging... rum8 aku masih enak dibuai mimpi sambil meneruskan perusahaan ayaq lioq basi dia... haha.. jangan marah ye rum8....!!! hahhaa :P
(nasib baek dia tengah tdoq hahaha)

hari ni.. 10 n0vember 2010... aku berehat sebentar setelah DUA HARI berturut-turut bertempur di medan exam.. (dua2 ari aku agkat bendera putih=surrender huhu)

[SHITTTT...!!! TGH AKU DOK MENGARANG NEH TETIBA JA BLACK OUT!!]

okeh... letrik dah ada balik (5 saat ja black out..xpasai kena restart balik laptop.. huh ~besa la.. x pasang bateri~ huhu)

okeh2.. sambung balik... aku nak cerita pa ntah tadi..?? haaa.......!!!! (siut... aku dah lupa... makan semut banyak ngat.. huhu)

xpa la.. apa2 ja la.. aku ada lagi dua paper sebenaqnya.. 15hb neh.. satu ari terus dua paper.. 3 jam kedit lak tu... mmg mmpoih la aku huhu (T_T)

tapi xpa la.. malas pikiaq lagi pasal tu.. nk release2 sat.. so tulis blog dulu.... (haaaaa.....!! dah ingat nk cerita pa tadiiiii....!! muahahaha)

aku tulis entry kali ni totally pasai kawan2 aku... haha.. tapi kali ni aku fokus untuk mirul n erin dulu la... (sory guys hahahhaha) dah lama dah nak tulis sebenaqnya haha tapi dok x ingat plak haha...

ritu sebelum deepavali.. erin ada mai wat2 macam nak bagi kad deepavali kat mirul.. so.. aku dengan dia yg telah dipengaruhi setan (betoi mirul bukan salah kami.. setan punya keja huhu) terus plan nak beli kad deepavali satu then kasi kat mirul.. kami punya dok gelak la dua orang haha jenuh dok lari kodek2 n cover gelak depan mirul hahaha... wawa neutral ja time tu haha...

(nanti tengok gambaq mirul hangpa paham la awat kami nak bagi kad deepavali kui3x..)
hahahaha ^_^

dah beli2 tu... aku serahkan bab2 "ucapan" ni kat erin... aku memang PERCAYA kat kawan2 aku.. apatah lagi erin.. aku cakap dalam ati... "takpa.. aku percaya erin mampu melakukannya" hahah (bapak skema nya hahaha)...

sampai waktu yang ditunggu-tunggu... erin pun kasi la hadiah kat mirul tu... aku yang dok sebelah mirul memang kalo leh senyum memang dh senyum sampai ke telinga dah time tu hahah...

tapi...

sesuatu yang tidak diingini terjadi.....!!! aku terpandang sesuatu yg menyakitkan mata ku lantaS menusuk ke dasar hatiku....!! siut kau erin....!!! x sangka aku....!!!! grrrr....!!!


terasa dunia ini bagaikan berpusing2.. tidak ku sangka... erin... seseorang yg ku anggapkan sahabat.. sanggup mengkhianati aku...!! menikamku dari berlakang..!! patut la aku dgr wawa cakap.. "kucai ko igt ko dh terselamat ke?" hahah.. kami plan sama2 utk pekena orang tua tu.. balik2 aku sekali dia hentam..?? (dah la aku yg suro jgn beli ensem2.. beli yg mirip mirul hahaha) ini dah lebeyyyyy....!! grrrr....!!!

tapi.... bukak2 dalam ja... terus aku x jadi nak marah... hahahah... di situ erin telah melakukan kesilapan terbesarnya... dia telah menDEEPAVALIkan dirinya sendiri.....!! hahahha... layan gambaq bawah neh hehe...

(dia pun sama erin a/p wawa hahahah)


(muka depan kad... muka mirul.. hahahah...) sila klik utk paparan yg lebey jelas


(page belakang kad.. dilakonkan oleh mirul n erin hehe)


ada sebab sebenaqnya awat kami wat macam ni.. bukan semata-mata kerana mirul digelar black body dalam klas prof sharma ja... hahaha... SEBABnya... ialah.... hehehe... ritu time kami ramai2 dok lepak dpn fakulti sebelum g kuiz kot.. tengah2 borak2 sambil baca paper... damn....!!! mirul masuk paper....!! pakai baju lab fkm lak tu....!! x pecaya...??? tengok gambaq neh....!!

(haa.. ikut arrow... kan sama tu...??)



CUBA CARI PERBEZAAN....?? DAMNNN.... SAMA KAN...??
HIHIK... :P


mirul2 malu2 kucing lepas kantoi muka masuk paper sambil senyum kambing hahah...

SEKIAN SAJA KOT KALI NI... LAEN KALI PLAK....SORY MIRULLLL HAHAHAHAA.... (guraoan semata-mata hahaha) BUBYEE....!!! (^_^)

Wednesday, November 3, 2010

agak2 r nk kelentong pun~~


selamat pagi, selamat bercuti (bg yg ngah stdy week), selamat mati (bg yg ngah dok exam), selamat hari deepavali (bg kaum india~~ btol kan?) dan segala jenis selamat yg ada.. hehe...

setelah sekian lama x hapdate blog ak neh... akhirnya ak tergerak gak utk hapdate... ini adalah gara2 influence member aku si mirul yg gila b#b* dok blogging sampai satu hari 5 entry dia wat... dia ingat dapat duit kot post entry banyak2..???? hahaha.... ^_^

walaubagaimanapun.... (pergh... bangga cikgu bm ak kalo baca blog ak neh haha) entry kali ni bukan tentang mirul dan kegilaannya.. tetapi... tentang dunia dan kegilaan dunia sekarang dalam menipu utk dapat duit orang dgn senang atau lagi senang kalo kita panggil istilah "easy money".. utk lebih paham.. tgk gambaq neh...

(promosi pun salah eja)

aku baru ja dapat sms ni sat2.. tu yg semangat nk tulis blog tu hehehe... macam siut ja kan...?? hujung2 sem ni... tgh semua dok kopak ni la hang mai nak offer aku macam2.... rm30,000 tu baiiii....!!! bukan cket... kalo btoi aku dapat enjin viva tu aku tukaq lancer pun boleh muahahaha [gelak jahat] ^_^

tapi dah tao dah.. sapa nak bagi duit free... aku x pernah join apa2 competition power root pun... suka suki ja dia offer aku macam2... hahah... senang la idop macam 2.. heh...

ni sms sambungan td tu...

dr_POWER ROOT SDN BHD
NO SIRI_F2E57C
SILA_CALL OFFICE:
017-8935194
MOH.ASLAN

hahah... agak kebabian di situ... apa kejadahnya "OFFICE" no personal...?? awat POWER ROOT dah bankrap ka...?? POWER ROOT cket punya kaya n establish kot... no pejabat bersepah dia boleh ada.. heh... x beragak btoi mgkuk tgkat di atas neh nak pekena orang.. saja ja guna nama power root.. sian power root... (aku bekap power root.. mana tao bos dia baca... bagi aku product power root ka.. sijil simpanan premium ka... hahahah)
p/s: aku bukan tao pun pa itu sijil simpanan premium muahahaha... :P

(sapa xmao duit kan?)

dah2... balik kepada tajuk asal... saja ja aku nak tunjuk bukti aku dapat sms tu... jom kita lawan tengok... sapa dapat offer lagi banyak...??? ada bran....???? hahahaha....

weh k la... dah macam pa ja aku ngarut... dah la ak dh study week neh... (tp x start study pun lagi wuwuwu)... k kawan2... chow sin chi... adios amigos... sayonara... nantikan hapdate dariku... (rasanya awal sem depan la plak kot memandangkan aku memang malas gila update hahah)
bye2...!!! ^_^

salam....

p/s: mirul... kalo hg baca entry ni.. bila mao karok...?? pi jerit2 cket kat situ dh puas bru balik study... wuwu T_T

Thursday, September 23, 2010

pengguna TEKSI : HATI-HATI....!!!

salam satu malaysia....!! ^_^

lama x update blog... saja ja rini bukak2 tenet.. baca utusan on9 sat.. mekasih utusan krn menceriakan ati ku... (cewahhhhh.... hahah.. poyo cket)

straight to the point... (malas plak nk mengarang pagi2 neh huhuhu)

~teksi oh teksi~

ak baca satu tajuk neh..

Disamun, dibogel pemandu teksi

Perghhhh.... apa nak jadi neh... nasib bek dia x rogol sekali.. huhu.. walaupun benda ni jadi kat warga asing.. tapi depa still manusia.. kita patut layan semua orang sama rata.. x patut ada yg dok wat perangai macam ni.. agak2 la.. depa tu kerja penat lelah 2 tahun.. nak bawak balik hasil ke kampung halaman depa... dgn duit dgn brg kemas ak rasa mau 20 000 gak depa kopak.. huhu.. dah la dah samun.. depa tinggal plak bogel kat ladang kelapa sawit tengah2 malam.. takdak perikemanusiaan ka....???


kalo ni pemandu teksi... ari2 naek teksi...!! hahah :P


agak2 la weh... makin hari makin menjadi-jadi kes yang melibatkan pemandu teksi.. dah la kita percaya depa leh bawak kita ke tempat yg dituju dgn selamat.. tapi depa "ngap" kita kat tengah jalan plak huhuhu...


gambar yg macam kat ats ni la kita xnk jadi dalam masyarakat @ dalam negara kita neh.. huhu.. harap2 masalah ni one day dapat kita bendung.. huhu.. nak ka kalau saudara-mara kita yang jadi mangsa...?? apa perasaan kita kalau benda macam tu jadi kat kita..?? huhu..

selain itu.. aku jugak nak cakap syabas kat PDRM...!! sebab dengan tindakan pantas depa... suspek dah berjaya dikesan dan ditangkap bersama bukti (passport mangsa n duit kemboja)
so... hopefully tindakan sewajarnya patut diambil ke atas manusia yang x berapa nak manusia neh...

aku harap benda ni bukan setakat x jadi kat family dan orang2 yg rapat dengan aku.. tapi takkan jadi kat sapa2 lagi dah lepas ni.. huhu.. T_T

Tuesday, July 20, 2010

lemBAB BETOiiiiiiiiii.....!!!

20-july-2010

ni dh minggu ke-2 aku stay kk5.. bagi aku.. not bad la dok sini.. paling bagus ialah aku tak perlu berulang-alik 5 hari seminggu dari gambang ke pekan.. kalau kelas cancel pun.. aku leh jalan kaki balik bilik ja.. x sakit ati pun.. (tadi kawan aku dari gambang bengang gler sebab
baru turun dari motor selepas sejam perjalan dari gambang, baru dapat tawu kelas cancel.. huhu)

kk5 baru siap.. memang r x perfect.. siyes aku x kisah.. bila aku mai cni ari tu.. aku x kisah bilik berdebu macam tapak pembinaan (mmg pun sbb mmg sblm jadi sebuah hostel mmg kita kena bina dulu kan hahah).. dah la berdebu.. aku tgk toilet.. 2 shower 2 toilet kna share 16 org.. aku stil x kisah.. tgk2 toilet plak.. just satu ja yg leh tutup pintu.. 3 lagi lgsung xleh tutup...!!! xpa.. aku x kisah.. (4 da record.. pintu dh ok skrg.. hehe).. sampai sekarang.. aku still x dpt meja study... aku still leh pura-pura x kisah... :( makanan kat cafe sgt mahal + sgt x sdp = x lalu pun still leh wat donno..

huhu.. kesimpulannya..?? sume lembab...!! apa pun lembab.. huhu.. tp sumpah aku x kisah sume 2 lembab.. tp.. satu aku sangat2 kisah bler lembab..
INTERNET....!!! ari 1st aku mai.. maybe sebab x ramai lg pakai.. so.. cam laju ja tenet.. tp skrg.. perghhhh... loading cam pa ja....!!! mmpoih tnggu...!! :(

agak2 r... nk bukak email pun cam pa ja.. aku bukak e-learning pun xleh nk download nota dek kerna keLEMBAPan tenet neh...!! huhu.. btoi la org kata.. kemajuan wat kte kurang sabar (aku contoh terbaek huhu) so bler kemajuan tu ditarik balik.. mmg menguji kesabaran btoi huhu..

(nyaris aku nak wat laptop aku gni-xdak duit nk beli baru, xjd la)



(nasib bek aku pakai lptop.. keyboard melekat.. kalo x.. dh jd cam ni haha)

nak pakai broadband pun kawasan bilik aku xdak maxis 3g.. sabor je la kucai.. huhuhu (T_T)

Sunday, July 18, 2010

berAKHIRnya cuti DUA bulan.....part 1

salam satu malaysia..

hari ni.. 18 july 2010.. hari ahad yg indah.. boleh dikatakan genap seminggu aku pulang ke bumi ump terchenta (hahahah) ni.. (^_^)

ak sgt2 bersyukur sbb dpt hostel kk5 walaupun kemudahan x byk.. tp better la dari ulang-alik gambang 5 hari seminggu.. perjalanan SAHAJA DAH SEJAM baii.. penatttt~~ (~_~)

entry ak kali ni.. aku nk story apa yg aku wat dlm cuti dua bulan neh.. ada suka n duka.. tp byk suka kot.. hehe.. ^_^

1st thing aku wat bler balik cuti hari tu ialah.......
CARI KERJA......!!! damn..!! ak dah pokai time tu (skrg pun pokai lg sbnrnya huhu)

then.. dipendekkan cter.. ak dpt la keje satu kilang kat penang neh..
TOWA-M namanya.. tapi.. aku masuk keje cni melalui agen iaitu company RC Precision.. tp.. siyes aku enjoy keje kat cni.. besttt...!! bg student mechy yg stay penang.. kilang ni amek bdk2 nak LI.. leh r try mohon.. hehe.. ak ritu keje join bdk2 LI r.. best kot... allen key, marker, screw driver sume mmg dlm poket.. anytime ja leh kena pakai sume2 tuh.. kerja dari kul 8 pg smpi 5.30 ptg.. kalo nak OT leh sampi kul 11 mlm.. rehat standard kul 9pg (15 minit), kul 12.15 tgh ari (45 minit) & kul 3ptg (15 minit lg) overall ok r...

(bagi yg xknal allen key tu ape hehe)

bila keja kat cni.. tiba2 ak trasa cam ak mmg bdk mechy.. enjoy kerja cni even juz as technician.. n not yet an engineer.. company ni jual mesin electronic besar2.. anggaran kasar aku la.. panjang mesin tu dlm 3 meter.. tinggi dlm 2 meter.. n lebar.. x sampai 1 meter pun aku rasa.. at least mesin tu la yg aku dok pasang.. bygkan dri rangka semata-mata.. kami pasang smpi jadi mesin yg boleh beroperasi.. mmg best.. ^_^ mls ngarut byk2.. apa kata kte lyn 2-3 keping kenangan keja aku.. hehe ^_^


(ni id kami.. satu utk towa n satu lg utk company RC)


aku ala2 hip-hop (xjd pun hahah)


siyes hodoh aku dlm uniform company neh huhu
(dh la di alam nyata pun x ensem mana) (T_T)


(muka askar jepun.. haitttt!!!)


(lupa nak ckp.. aku keja dgn buah ati aku neh.. hehe so kami dua la kat situ hehe)


walaupun aku enjoy kerja kat situ.. tp.. rezeki aku x lama kat situ.. aku sempat kerja 2 minggu lebih ja.. sbb.. ni kilg mechy.. pompuan cket gilaaaaa...!! pastu awek aku kerap sgt dok kena kaco.. kalo setakat mntk no phone aku xksh baiii.. ni kalo smpi dia g toilet pun org follow.. then try bukak pintu toilet.. ni dh lebih...!! ni dh sexual harassment...!! dah la tu.. supervisor pnye org kanan pun dok ngada nk amek brg cket kat stor pun kalut nk agkut girl ni gi sana cni.. pastu dok ngaku awek dia plak..!! huh.. ni dh bikin gua panassss...!! aku trus g jmpa big boss ckp psl ni n ktorg tpksa mntk bhenti keja walaupun niat nk tambah duit :(

setakat ni dlu la ek.. aku x larat nk story pnjg2.. bkn ada org nk baca sgt pun huhu.. nnt aku smbg part 2 plak.. mmpos la nk msuk cter 2 bln dlm 1 post kan..?? hehe.. astalavista baby...!! hehe..

end of part 1...

Tuesday, April 27, 2010

eNtRy untuk...... MAKI......!!!!!!

salam... 1stly.. sy ingin memohon maaf atas kekasaran bahasa yg BAKAL berlaku sekiranya anda meneruskan bacaan anda ini.. harap2 la makin ramai x baca post neh ssb rasa sakit ati pnya pasal tu yg nk tulis jgk2 neh.. T_T

tanpa melengahkan waktu yg dah sedia terlengah neh... (fluid x stdy lg... tolongggg!!!)
meh sy cter je pe yg dh jd neh huhu...

ari ni... (selasa, 27 april 2010) almost 1000 student ump amek exam kat DBP (ak xtao pe mksud DBP.. -dewan bapak pelajar- kot sbb bsr sgt) tp jgn bkn la sume amek paper same ke pe.. juz share dewan je... ade 5 paper dlm 2... sbb 2 jd almost 1000 tu... no aku pun dah 916....

lokasi serta koordinat ak sng kata area side kanan dewan r kalo tgk paksi-x and aku dok tgh2 kalo check paksi-y.... so... leh byg x...?? huhu... sng cter seat aku area KANAN SKALI TP TGH2 LA... huhuhu....

(lebih kurang camni la juz bsr lg huhu)


paper ak rini... MANUFACTURING PROCESS... kne jwb 4 soklan dari 7.. sbject yg byk mengingat... huhu... 3 jam... dri 9pg - 12 tgh ari...

mls nk tulis byk... dlm 45 mnit pertama 2... (9.45pg la) ak dah rse macam kantung air aku ni cam dah penuh je dan minta "dibebaskan" haha so ak tnpa berlengah lagi... aku agkat tgn... "miss... sy nk gi toilet leh?" dia balas "jap sy tgk ek?" makcik 2 gerak pi dpn (nk pi dpn pun jaoh sbb ak kat tgh) then... lps die gi 2... snyp jek... ak tnggu 1/2 jam.. haram x dtg blk pun.. babi tol... ak dah nk terkencing gler dah nehhhh... huhu...

since 9.45 tu... ak dh xleh nk tulis pape jwpn dah... (mne x nye kple otak sewel dok tahan kencing.. bengong)

then... x tahan pnye pasal... ak AGKAT TANGAN LAGI.... (kali ni miss comel cket dtg~ sejuk ati~ hahah) then ak tnpe segan silu.......

aku: miss... nak gi toilet leh...??
miss: kalo nak gi.. gi toilet dpn ea..?? toilet blkg full...
aku: hah?? kalo mcm 2 xpe la huhu... ;(
miss: eh xpe ke ni...??
aku: tp dpn pun full miss... huhu xpe la.. mekasih ek...??

then... masa terus berlalu... kertas ak masih kosong... siyes... ilham mmg ssh nak "mari" time2 cam 2... then ak nmpk ade crtain2 bdk neh.. diorg men pegi je... so.... setelah beberape lme... (x sure la brp lme dah ak tahan..) then.. ak bgn... beranikan diri.. n gerak ke hadapan tnpa menoleh ke belakang...

baru 5 langkah ak gerak... staff kat dpn skali... (laki.. tgk muka pun x sejuk ati.. ade je gmbo de ak upload dri website ump... tp x smpi ati nk upload dlm blog) staff ni wat isyarat suro ak tnggu dlu, sbb ada owg kat toilet... FUCK btoi laaaa.... ak nk terkencing hg tao x...???????

xpa... ak sabaq.. ak dok tmpt ak blk.... malu pun ada... then... ak tnggu sampai bdk yg amek same paper dgn ak masuk... ak trus bgn... g smpi ke dpn... ke tmpt yg nk kne tulis nme kalo nk kua... then staff laki td 2 ckp... "kwn awk masih kat toilet" smbil tnjuk kat satu name yg aku knl neh.... (mamat 2 ak syak bwk toyol sbb setiap kali exam die kua lme gler g toilet... ak rse mamat ni terdesak nk dpt rslt bgs sbb rse rmai dok hrmat die sbgi pemimpin... cett podahhh!!) ade sekoq lg mai lps ak pun kna jlau blk gak...

smbung yg td... "BABI... AK DAH JLN SMPI DPN NEH... SBB AK NMPK SEKOQ BDK MECHY BLK... TTBA HG CKP ADA SEKOQ LG BDK MECHY KAT TOILET...?? APA KEJADAHNYA DEPA LEH KUA DUA2 EKOQ SKALI?????" aku bermonolog sendiri...

ak jalan blk ke tmpt ak... dengan tahan malu byk mata dok pndang ak 2-3x bgn dah.. n dgn kemaluan yg makin x tahan nk buang.. huhu.. tp ak jln blk gak... sbb ak tao sia2 tnggu dpn 2.. babi 2 cnfirm lama kat toilet... dok mniru toyol 2... btul expectation ak... mmg lama pun... tiap2 kali exam pun cam 2...

lps 2... bnda yg lbih mnyakitkan ati ak terjadi... lps babi 2 blk... STAFF td dok pnggil bdk yg dia halau blk LEPAS ak td...!!!

SIALLLLLL.....!!! HANG MEMANG ZALIM....!!! SMPI MATI AKU X LUPA PA YG JD TADI....!!!

ak tahan 3 jam sambil aku xtao pa yg aku dok conteng exam paper aku 2.... siyes kpla otk xleh pakai td... :( huhu... slmtkan la paper manufac ak huhuhu sedihnya huhu :(

smpai last ak xleh g toilet.. tp aku bersyukur ak x jd org pertama terkencing dlm DBP 2 huhuhu.. abis exam ak trus je g toilet..


(muka aku time 2 iras2 ni la.. cmel kan..??) :P


(jawapan ak msti camni pnya haha)

(mmg bijak... x terpikir ak haha)

(hahhaha.. kurang "1" ja haha "0" dah ada hehe)

(memang terer die cari "x" haha)

(ni mmg tol2 "expand" neh) haha...


kepada UMP yg amat ku syg... serta staff2 yg amat2 ku kasihi... cket je nk ckp...

KORANG MMG BABI LAAA.....!!! x abis2 mnyusahkan student dgn sistem n management yg nth ape2...!!! ktorg especially mechy n electric dh cukup mnderita dah idop kat cni tao x...???? kalo dh nk wat exam bajet gempak kat dewan bsr.. wat la sistem elok cket utk g tandas ke pe... xkan leh kua sorg je pada satu masa... kami dlm dewan 2 ade 1000 laaaa...!!! apa daaaa...!!! xdak otak kaa...?? pikiaq la ckettt... bodoh btoii... huh... ak ni nak gi toilet je... bkn nk pi mniru pun... cnsder la cket... ak doakan xde la kwn2 ak yg menerima nasib yg sama dgn ak..

sekian saja... chowz... wassalam...

Saturday, April 24, 2010

tips baekk punya...!! ^_^ (tgh gelong sbb exam)

salam n sejahtera my fellow frenzz... ^_^

knpa la ak ade blog walhal aku update dua dekad sekali kan...?? for sure dah berabad jugak korang x belek2 blog ak ni... mna x nya msti bosan sbb kalo bukak pun balik2 post lama ja yg ada.. yg baru x keluar2 pun...


sbnrnya... sbb ak x update.... sbb ak bz... (msti korang dh bosan dgn alasan ni kan...?? ni la alasan skema ak setiap kali ak lmbt update huhu maap la kaliannn)


jd.. lately.. ak sgt lah kegelongan.... serta keserabutan dgn final dan dgn ump yg 4 sure sume tahu keep on bg mslh ja kat student dia.. tp ak xnk cter kat cni la sume tuh... kang kna band kang mmpos ak hahah...

so... lately.. lalink ak pun slalu ja serabot cam ak... slalu jgk la ktorg gado2... dan ak yg sengal neh mmg x pndai lak nk pujuk... mmg cian la kat lalink ak 2... huhu.. sowi dear... its not like i'm doing it on purpose...

tp dah ump x sediakan sbject pujuk memujuk... so xdak sumber la nk stdy bnda alah 2 huhuhu...
tp.... ak x putus asa...!! sbgai student yg idop di zaman it serta serba moden.. ak pun search la tips2 utk memujuk awek... dan ak jumpa satu yg berkesan...

XYAH BUAT... JUZ BACA JA KAT PASANGAN ANDA... TERBUKTI BERKESAN.....!!!
SAYA DAH CUBA....!! ANDA BILA LAGI...?? hahahahaha.. ^_^ tips2 nya adalah.....

1. Bila awek mula mengamuk baling-baling barang.
cuba sambut sume bnde yg die baling tu dgn bersungguh2.. inilah masanya utk anda menunjukkan kepakaran anda sebagai penjaga gol... then.. dah dpt 2... baling cpt2 ke muka dia... kalo MERAH muka dia tu... tanda dia MALU la tu haha....

2. Bila awek mula menjerit tak pasal-pasal menengking, membebel tanpa henti.
try bagi microphone kat dia... tgk reaksi dia... dia jerit mayb sbb suara dia ayu or kecik... xpun... nyanyi la lagu utk dia... ni la masanya utk kte buktikan KEMERDUAN suara kita haha...

3. Bila awek mula tenung anda macam nak telan.
balas TENUNGAN awek anda sambil TERSENYUM.. ni la masanya utk tunjukkan kat dia bertapa COMELNYA ANDA bila senyum.... ^_^

4. Bila awek ambil semua barang-barang dia; ingin lari dari rumah.
apa lagi...?? tolong la dia packing....!! ni la masanya utk membuktikan bahawa anda ringan tulang dan sanggup membantu dia dalam apa jua keadaan....!!!

5. Bila awek mengangis akibat terlalu marah dan sakit hati.
amek kamera then wat2 cam nk amek gmbo dia... Secara automatik, dia akan tersenyum dan membuat 'peace'...


sory kpd tuan pnya sumber neh.. ak dh trdelete sumber neh.. tp thnx ya...?? hihhihi....
SLMT MENCOBA YA PAK...!! HAHAK :P

Sunday, January 31, 2010

JiWa KaCaU....!!!! (~_~)

salam n slmt pg sume..

saje je... ak siyesly mmg ngah jiwa kco time tulis ni... siyes ak serabut... sem 2 slalu jd sem yg m'hncurkn idop ak.. slalu truk rslt ak.. cam nk bnuh dri je kalo kua rslt sem 2 neh huhu.. minggu ni.. akn stat 1st test ak utk sem ni.. stat dgn math.. tp xtao nape.. rse cam.... haishhh.. nk ckp camne pun xtao dh huhuhu (T_T)

npe la ak rse cam mslh btimpa2 ja sem nih... dgn cbuk nye lg.. hmm... minggu ni.. test berderet-deret... tp... awl2... ak dh kna skip 3 test... sbb ak nk g bwling yg aku lom tntu dpt jd wakil ump tuh huhhu... xkre dgn iem nya lg.. nk make sure evrythng run on time.. even ak mmg pcy kpd kreadibiliti sume yg bkerja dgn ak.. tp... stil.. ak kne make sure sume2 jgk... meeting rse cam bsepah-sepah... bler mse ak nk stdy nth.. blk bilik lps training dh bapak pntnye..

ak pun xtao dh pe ak tulis ni.. cam serabut je... huhu... mcm2 lg mslh ak.. lately.. ak rse... sume org skeliling ak cam dh berubah... cam ak ade wat slh bapak bsr kat diorg... then.. ak tnye slh sorg... then die ckp kat ak... "sory la.. ak mmg dh xske ko skrg" n ske yg die mksdkan adalah ske kwn la.. hmm... ak siyesly cam sdih gler tp die ade hak sbb ak prnh ckp smtg bad bout her mum without i'm realy notice bout it.. i guess i'm juz such a loser... 2 baru sorg... ak rse rmai lg cam SEMUA org ade mslh dgn ak skrg huuhuhuhu...

ak juz rse nk blk skrg... lamenye 2 minggu nk tnggu rya cina.. ak juz nk blk.. ak nk jmpe si die... ak nk enjoy2 je... kua tgk wyg ari2.. ak nk lpekan sume2 serabut2 + meeting + program2 U + bowling masum yg ak lom tntu dpt participate sbb prestasi cam siut 2 n mcm2 lg la...

ya Allah... tlg la... bantu la hambaMu dlm stdy dan hobi die neh.... ak merayu... kurangkan lah bebanku.. ampunilah sgla dosaku terhadapMu.. dan tnjukkan la kpdku utk setiap kslhnku terhadap hamba2 Mu yg len terutama sahabat2 ku ya Allah... (~_~)

Thursday, January 28, 2010

KiSaH PiLiHaNrAyA DAN KiSaH KePeRiHaN IdOp ^_^

salam intergrasi dan bkn provokasi semua.. hehe...

dah lme nk mmpos ak x menaip.. almaklumlah... bajet bz la katakan... tp.. ttbe rini ak cam smngt nk cter psl pe yg ngah jd kat sekeliling ak.. hehe :P

ari ni.. 28 jan 2010.. merupakan ari mengundi di ump (dan ukm jgk kalo x silap hehe) so.. spnjang minggu ni mmg leh kata tiap2 ari.. ak dpt lihat mcm2 gaya.. mcm2 stail.. mcm2 taktik.. yg diguna pakai oleh byk pihak sama ada yg btggjawab @ x dlm memastikan calon yg mereka kehendaki mndapat kerusi yg dipertandingkan...

aku xnk la ckp pasal pape yg "internal".. ak dpt tawu byk gak psl politic game dlm ump ni n i know.. some of us does not play fair.. n some of us yg dh "expired" pun sje je dok mnyibuk lg.. haha.. mcm2 la... ade yg keje nk hentam org je.. ade yg berfikiran sempit je.. ade yg jnis pikir dunia ja.. (mcm ak je tuh hahak) ade gak yg pkir msjid ja.. (bdk SAHAM. ramai siuttt hahak) mcm2 la hehe...

pape pun... gdluck la utk korang.. ak xnk komen lebih2.. nnt ak kne band cam slh sorg calon utk kerusi umum ump.. saudara FADZRULHISYAM.. hahaha... pape pun... ak sbnrnye kn nk cter psl DI UNDI... tp nak cter psl YANG MENGUNDI...

knp lak kan...?? biasa la.. time2 camni... byk la student yg cam mls nk g mengundi.. alasannye.. PANAS la... JAUH la... XTAO KAT MANE la.. (alasan paling bodoh... duduk bwh tempurung ke..?????) hahak n mcm2 tipikal answer lg la.. so.. next story ni utk kanak2 pemalas spt anda k..?? hehe..

MENGUNDI adalah tggjwb anda.. maka jlnkan lah kewajipan anda ini.. di sini.. dh tlmbat utk ak pomot syam pun.. tp ak nk cter psl sorg sahabat ak ni.. yg mmg semangat gler nk g MENGUNDI (bkn cam korang yg pemalas tuh huhuh) kami bdk2 mechy cam biase la ade klas kat pekan rini.. klas last kul 12 sbb ptg cncel.. bg laluan tuk mngundi... so.. lps klas.. ak dgn 3 org lg yg dtg dgn kete pun mngerakkan la diri utk pulang.. on da way blk.. nmpk la sorg mamat ni.. yg cam knl je bler tgk... nth spe nth.. (tgk nun di kejauhan) hehe.. lyn pic dulu...

pandangan dari depan ^_^


clean shot pandangan dari sisi


terhalang dek tgn amin yg besar hehe



tengok 2...!! btape sanggup mamat neh mnempuh bahaya.. onak serta rintangan sejauh 61 km...!! ya kawan2..!! 61km dari pekan ke gambang se-mata2 utk mnunaikan tggjwb berliau sebAgAi PENGUNDI...!! dan spt gmbr di ats.. beliau seolah2 hmpir dilanggar oleh kereta (ug dinaiki kami) (sbb dia dok gatai lari dri kami.. dia pasan kmi dok snap gmbo dia hahahahha)


(men"snap" gmbo dri jarak slmt hehe)

bg kwn2 se-ump.. mamat berjaket WATANIAH serta NYDP silat cekak yg mmpunyai motor 135LC ni sudah tntu x asing bg anda bukan...?? hihi (especially yg g klas rini la hehe) siape lagi kalo bkn saudara SHAHMI MARSAHID kita.. hehe.. so.. bg yg mls2 mngundi.. lihatlah.. KAMI warga2 pekan (sja ja nk poyo KAMI pdahal SHAHMI sorg ja hehe) brgadai nyawa utk dtg mngundi.. maka.. pakah alasan anda utk tidak mngundi.. jalankan tggjwb anda...!! hehe..

(dua jin besaq ni la pnya keja hehe)


dats all from me dis time hehehe nex time lak hehehe adiossss hehe salam... ^_^

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey