Tuesday, July 20, 2010

lemBAB BETOiiiiiiiiii.....!!!

20-july-2010

ni dh minggu ke-2 aku stay kk5.. bagi aku.. not bad la dok sini.. paling bagus ialah aku tak perlu berulang-alik 5 hari seminggu dari gambang ke pekan.. kalau kelas cancel pun.. aku leh jalan kaki balik bilik ja.. x sakit ati pun.. (tadi kawan aku dari gambang bengang gler sebab
baru turun dari motor selepas sejam perjalan dari gambang, baru dapat tawu kelas cancel.. huhu)

kk5 baru siap.. memang r x perfect.. siyes aku x kisah.. bila aku mai cni ari tu.. aku x kisah bilik berdebu macam tapak pembinaan (mmg pun sbb mmg sblm jadi sebuah hostel mmg kita kena bina dulu kan hahah).. dah la berdebu.. aku tgk toilet.. 2 shower 2 toilet kna share 16 org.. aku stil x kisah.. tgk2 toilet plak.. just satu ja yg leh tutup pintu.. 3 lagi lgsung xleh tutup...!!! xpa.. aku x kisah.. (4 da record.. pintu dh ok skrg.. hehe).. sampai sekarang.. aku still x dpt meja study... aku still leh pura-pura x kisah... :( makanan kat cafe sgt mahal + sgt x sdp = x lalu pun still leh wat donno..

huhu.. kesimpulannya..?? sume lembab...!! apa pun lembab.. huhu.. tp sumpah aku x kisah sume 2 lembab.. tp.. satu aku sangat2 kisah bler lembab..
INTERNET....!!! ari 1st aku mai.. maybe sebab x ramai lg pakai.. so.. cam laju ja tenet.. tp skrg.. perghhhh... loading cam pa ja....!!! mmpoih tnggu...!! :(

agak2 r... nk bukak email pun cam pa ja.. aku bukak e-learning pun xleh nk download nota dek kerna keLEMBAPan tenet neh...!! huhu.. btoi la org kata.. kemajuan wat kte kurang sabar (aku contoh terbaek huhu) so bler kemajuan tu ditarik balik.. mmg menguji kesabaran btoi huhu..

(nyaris aku nak wat laptop aku gni-xdak duit nk beli baru, xjd la)



(nasib bek aku pakai lptop.. keyboard melekat.. kalo x.. dh jd cam ni haha)

nak pakai broadband pun kawasan bilik aku xdak maxis 3g.. sabor je la kucai.. huhuhu (T_T)

Sunday, July 18, 2010

berAKHIRnya cuti DUA bulan.....part 1

salam satu malaysia..

hari ni.. 18 july 2010.. hari ahad yg indah.. boleh dikatakan genap seminggu aku pulang ke bumi ump terchenta (hahahah) ni.. (^_^)

ak sgt2 bersyukur sbb dpt hostel kk5 walaupun kemudahan x byk.. tp better la dari ulang-alik gambang 5 hari seminggu.. perjalanan SAHAJA DAH SEJAM baii.. penatttt~~ (~_~)

entry ak kali ni.. aku nk story apa yg aku wat dlm cuti dua bulan neh.. ada suka n duka.. tp byk suka kot.. hehe.. ^_^

1st thing aku wat bler balik cuti hari tu ialah.......
CARI KERJA......!!! damn..!! ak dah pokai time tu (skrg pun pokai lg sbnrnya huhu)

then.. dipendekkan cter.. ak dpt la keje satu kilang kat penang neh..
TOWA-M namanya.. tapi.. aku masuk keje cni melalui agen iaitu company RC Precision.. tp.. siyes aku enjoy keje kat cni.. besttt...!! bg student mechy yg stay penang.. kilang ni amek bdk2 nak LI.. leh r try mohon.. hehe.. ak ritu keje join bdk2 LI r.. best kot... allen key, marker, screw driver sume mmg dlm poket.. anytime ja leh kena pakai sume2 tuh.. kerja dari kul 8 pg smpi 5.30 ptg.. kalo nak OT leh sampi kul 11 mlm.. rehat standard kul 9pg (15 minit), kul 12.15 tgh ari (45 minit) & kul 3ptg (15 minit lg) overall ok r...

(bagi yg xknal allen key tu ape hehe)

bila keja kat cni.. tiba2 ak trasa cam ak mmg bdk mechy.. enjoy kerja cni even juz as technician.. n not yet an engineer.. company ni jual mesin electronic besar2.. anggaran kasar aku la.. panjang mesin tu dlm 3 meter.. tinggi dlm 2 meter.. n lebar.. x sampai 1 meter pun aku rasa.. at least mesin tu la yg aku dok pasang.. bygkan dri rangka semata-mata.. kami pasang smpi jadi mesin yg boleh beroperasi.. mmg best.. ^_^ mls ngarut byk2.. apa kata kte lyn 2-3 keping kenangan keja aku.. hehe ^_^


(ni id kami.. satu utk towa n satu lg utk company RC)


aku ala2 hip-hop (xjd pun hahah)


siyes hodoh aku dlm uniform company neh huhu
(dh la di alam nyata pun x ensem mana) (T_T)


(muka askar jepun.. haitttt!!!)


(lupa nak ckp.. aku keja dgn buah ati aku neh.. hehe so kami dua la kat situ hehe)


walaupun aku enjoy kerja kat situ.. tp.. rezeki aku x lama kat situ.. aku sempat kerja 2 minggu lebih ja.. sbb.. ni kilg mechy.. pompuan cket gilaaaaa...!! pastu awek aku kerap sgt dok kena kaco.. kalo setakat mntk no phone aku xksh baiii.. ni kalo smpi dia g toilet pun org follow.. then try bukak pintu toilet.. ni dh lebih...!! ni dh sexual harassment...!! dah la tu.. supervisor pnye org kanan pun dok ngada nk amek brg cket kat stor pun kalut nk agkut girl ni gi sana cni.. pastu dok ngaku awek dia plak..!! huh.. ni dh bikin gua panassss...!! aku trus g jmpa big boss ckp psl ni n ktorg tpksa mntk bhenti keja walaupun niat nk tambah duit :(

setakat ni dlu la ek.. aku x larat nk story pnjg2.. bkn ada org nk baca sgt pun huhu.. nnt aku smbg part 2 plak.. mmpos la nk msuk cter 2 bln dlm 1 post kan..?? hehe.. astalavista baby...!! hehe..

end of part 1...

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey