Sunday, June 24, 2012

Syurga itu di bawah tapak kaki ibu


aku rasa aku xyah explain apa2 pun hangpa semua dah leh paham dari gambaq ni kan..?? oleh itu.. taatlah kita kepada kedua ibu bapa kita... terutamanya ibu kita lah.. sebab syurga itu dibawah tapak kaki ibu...


p/s: wat mcm kat gambaq atas ni dah confirm syurga ka macam mana? :P


berminat utk bisnes topup? plz visit us KZ RELOAD


berminat nak beli baju2 gadis dgn harga yg murah? plz visit our fb account.. WARDROBE SI GADIS  (just click the name to go to our website) (^_^)

Saturday, June 23, 2012

Saja nak test ja.. sila abaikan post neh~

wardrobe si gadis




Sapa nk wat bisnes topup? :P

ni plak banner kawan sy wat.. merangkap ex-rum8~ sila abaikan post ini.. hehe.. fadzrulhisyam namanya.. (klik pada nama kalo nk tgk blog dia hehe..)




Thursday, June 16, 2011

.::Di saat ku mencintaimu::.



mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

reff:
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

repeat reff

semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

repeat reff

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta


*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
(gua cilok lu punya lirik keh..??) XD

Tuesday, June 14, 2011

Gua gangster lu tau ka...???

waaaaa.... suda lama gua talak (tak) update gua punya blog.. suda besawang juga gua tengok... gua pnya kaki2 (follower) pun abis lari semua sbb gua talak update2 ini blog..

lu mesti pelik.. apa hal gua ttba ja "gua lu gua lu" sama lu kan...?? ini adalah disebabkan oleh...............................


ini........


gua balik ja termimpi-mimpi macam gua ni gangster sgt.. gua pi taboh2 (pukul2) set2 yg gua x puas ati selama neh.. baru syiokkkkk~~!! (ayat 'dragon' dalam kl gangster)

[itu semua mimpi semata-mata.. xdak kaitan dgn yg masih idop @ yg telah mati]

bagi yg belom tengok tu.. gua rasa lu patut pi tengok.. gua bukak gsc online tadi pun gua tengok alamanda punya show utk hari ni saja kalo x silap 11 tayangan dari 12.30pm sampai 10pm malam neh... (tlg pomot gsc.. xde tiket free ke hehe)

gua g weekend lps... mak aihh... x macam asyik full ja wayang tu kan...?? tahniah kepada pelakon2 utama dalam cter neh iaitu:

aaron: lu mmg nampak mcm gangster beriman la bro.. muka suci jaaaa... patut la awek gua pun minat lu bro...!! gua xleh pejam mata selagi lu pijak kl ni bro (ala2 ayat shark dlm KL gangster huahuahua)

zizan: lu ni mmg nak kena la abg long...!! gua tension sama lu, lu tau ka...?? lu bukak mulut ja air mata gua pun keluar.. "puihhh~~!! mcm syialll lah..!!" (ayat lu sendiri hahahah demmm lu mmg lawak ahh bro..!!)

adi putra: gua mmg berbulu ja tgk lu berlakon dalam ni.. lu punya abg pun lu mao pancung ka...?? gua tau la ini semua itu syamsul a.k.a shark punya arahan.. xpa2.. gua sound dia kemudian,. haha tp lu mmg style la dlm neh.. gua mcm pcya lu kaki gado bila tgk lu dlm neh.. hehe..

syamsul: lu mmg bikin gua panas r bro... lu buat jln cter kucing lari2 ka.. bdk kcik makan gula2 ka.. main guli ka.. x bleh ka...?? grrrrr~~!! kalau gua bbulu tgk adi putra kat atas.. gua lg berbulu tgk lu dalam neh... tapi gua mmg salute sama lu la bro.. lu punya movie semua pun meletup.. ini semua mesti sbb lu punya taiko cukup hebat.. datang kepada anak jaoh lebey hebat lagi.. keep up the legacy bro....!!!! gua caya sama lu.. gua tlps tgk khurafat kat wayang.. tapi lepas ni gua tau lu wat movie lagi.. gua g bro...!! hehe..

n last skali..

ajib: sory gua xtao nama btol lu bro.. gua tao nama lu dlm movie ja.. lu mmg style r bro.. gua paling ska lu time lu dtg tlg malek (aaron aziz)... lu mmg sahabat r malek hehe... lu x takot sama itu taiko besar.. ungkapan lu paling gua xleh blah bila lu cakap "jgn sampai gua kerat lu 18 baru lu tau erti penyesalan" hahahhahaha XD

walaupun gua layan tgk cter ni.. tapi no body perfect rite..?? so gua nk ckp r jgk.. lu fight2 dlm ni mmg dh style gua tgk.. tp ada part2 gua tgk mcm x brp real sgt.. kemas cket lagi mmg power r cter lu.. bgs r lu cara lu send mesej.. even org baek pun.. sbb dia terjebak sekali lagi dalam dunia gangster neh.. dia masih perlu dihukum.. jangan amek zizan blakon laen kali.. nnt org slh anggap igt gua ni lembut plak dok lap mata padahal ni semua zizan punya pasal lah...!! grrrrrr~~!! damn tolll... hahahah...

apa2 pun thx my dear teman i g tgk hehe nnt kita tgk movie len lak keh cyg hehe...


chowzzz~~!!! (^^,)

Saturday, March 19, 2011

Blog ku berwajah baru....!! Thnx cyg...!! (^_^)

Salam n Good day semua...

Pergh... pagi ni.. awal2 pagi JHM dah dapat call dari buah ati cakap sila tengok blog.. blog ku kini telah "berwajah baru" n telah di re-branding dari tiada brand kepada ada brand hehe..

sama ada anda perasan @ tidak blog JHM kini mempunyai header dan mempunyai layout yang cantek jugak hihi.. all thanks to my laling yang bersusah payah buat sampai x tdo malam huhu (T_T) ~~terharu tau~~

mula2 rasa cam segan gak nk re-branding-kan (bahasa pa yg ku pakai neh haha) blog untuk pakai nama JHM (Jejaka Hitam Manis) neh.. tapi.. si dia cakap..

"walaupun abg hitam.. tetapi abg MANIS...!!"

ter-blushing sebentar di situ~~ haha (walaupun ramai kwn JHM ckp x logik je leh blushing~~ sbb hitam) huhu..

thanks tau cayang.. huhu terharu saya kamu susah payah sampai macam ni skali (T_T)
ni yang makin2 cayang neh huhuk (^^,)

ni la gambar kami berdua hehe (^_^)


~bersama si dia di hari lebaran~ (^^,)


~tetiba rasa rindu sangat2 plak huhu~


JHM berdoa agar kami dikekalkan bersama walau apa pun onak dan duri yang akan menimpa.. huhu.. amin...

oleh kerana si dia telah bersusah payah.. dan JHM macam amat bertuah ja 2-3 hari neh.. jadi JHM telah bertekad.. untuk sekali lagi.. membawa buah ati JHM... untuk menonton cerita..

HMM @ HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA

yang bagi saya merupakan cerita Melayu terbaek setakat neh...!! tahniah KRU....!! (^_^)

eh...?? tapi kenapa nak tengok HMM kan kalau dah tengok...?? hahah... ada la sebab nya..

sebab gambar ni la.. hehe...

~klik untuk paparan lebey jelas~

Nama ke-12 yang telah di bold kan itu merupakan nama JHM... baru semalam JHM tau kata dah menang tiket HMM dari celcom...!! TERIMA KASIH CELCOM...!! THE POWER IS IN YOUR HAND....!!!

(promote cket xpa kot...?? hehe.. betul kan tu tagline celcom? huhu kalau salah sorry ea celcom huhu)

asalnya JHM nak agkut ja mana2 kawan UMP gi tengok... tapi... macam masalah cket.. sebab.. JHM dapat DUA TIKET SAHAJA...

~JHM nak bawak laki.. macam pelik ja tengok wayang berdua.. hahahah... euwwww... takmau2..!!!

~JHM nak bawak pompuan.. dulu biasa ja macam tu.. tapi sekarang JHM dah ada si dia.. jadi takmau wat dia terasa.. JHM sekarang dah xdak dah geng2 yg leh keluar gitu2 huhu.. lagipun JHM takmau si dia wat macam tu jugak belakang JHM.. so.. kita gi tengok sama2 nanti keh cyg...??

(tu pun kalau sama2 free & leh korek n cari dana utk jumpa la huhu)

~down jap sbb hujung2 sem ni sengkek~ T_T

ok la.. sampai sini ja dulu untuk hari ni...

hari ni... ada perjuangan yang perlu JHM hadapi.. perjuangan kegemaran JHM.. tetapi kurang persediaan.. JHM risau tumpas tanpa sempat memberi saingan kepada pihak lawan.. huhu..

perjuangan apa...?? nantikan pada entry akan datang...

sekian dulu untuk 1st entry selepas blog ini berwajah baru.. sekali lagi.. mekaceh sgt2 tao cyg..!! huhuk.. terharu...!! (^^,)

hmm ok2.. harus mau bersiap untuk ke perlawanan pada pukul 10 neh..

bye2 semua...

salam... (^_^)

Thursday, January 6, 2011

Meeting dan awekzz =P

assalamualaikum dan salam integrasi (laen kali salam diffrentasi plak~~ math fever~~ integrate dgn differentiate hahah)

apa aku melalut neh...???? grrrr...!! hahaha...

selalunya aku akan mulakan entry aku dengan ucapan maaf yg x terhingga sebab dah lama x update blog kan..?? kan3x...??? hehe.. kali ni aku dah penat dah mintak maap... blog aku.. suka ati aku la kan????? wahahaha :D

saja ja nak cerita.. aku ni baru ja balik dari meeting semua pemimpin pelajar ump kat kampus gambang tadi.. (
ehem2 cket haha) meeting dari kul 8.30 sampai 10.30 gitu r.. meeting ni bunyi cam wajib thats why aku yang kat kampus pekan ni pun gigih balik jugak.. huhu..

so... bla bla bla.. (meeting bermula) so bla bla bla lagi.. (entah sapa entah bagi ucapan.. ada la dia cakap apa yang dia mau dalam projek setiap kelab.. takpa.. SU aku rajin.. hahaha) dan bla bla bla lagi (dalam hati dah dok bising bila mau abes.. perot dah menyanyi lagu etnik dah neh)

tiba lah saat yang dinanti-nantikan...!! abes dah meeting...!! tapi dia suro anto wakil pi depan bawak pendrive.. dia nak bagi apa entah... so.. sekali lagi.. aku hantaq SU aku yang rajen utk pi settle.. hahahah (pemalas punya presiden hahaha) kawan aku,
Fadzrulhisyam, depan sikit dari SU aku... aku plak dah dok intai2 makanan kat belakang.. dok pikiaq nak tolong makan kan utk commitee aku yang x mai meeting (haha.. sadap u!! jgn hg berani ckp apa2!!! hahaha)

bila si syam ni balik mai ke tempat duduk.. dia bawak bersama dgn paper kuning kecik2 besaq note tu petak segi comey2 tu aku dah start risao...

[bermula peristiwa satu]

"
halamak...!! xkan depa nak buat catuan makanan kot?????" (akal yang dipengaruhi perot mula membuahkan bunga2 risao huhu)

aku pun dengan slumber nya pi kat syam dan tanya dia apa kegunaan kertas kuning tu.. walaupun aku tao dia sedang ditemani oleh awekkz yang cun (sebab tu la nama entry aku ada nama awek hahaha).. tapi.. something unexpected happen...!!! awek cun tu tegoq aku....!!! (mode:hati berbunga-bunga hahaha)

"
macam pernah nampak" (sambil menunding jari cuba meng'recoverkan memorinya yang telah lost) hahahah (gempak x ayat aku?? :P )

so aku yang sedang
keterkejutan yang itu pun tanya la.. kat mana...?? kat matrix..?? matrix mana...??

lantas dia menjawab..
x x... pernah baca blog awek awak...!! (dalam hati.. perghhh... macam tu pun dia leh pasan muka aku... ~pasan ensem seketika) hahaha... untuk memastikan yang dia x tersalah awek... aku tanya dia.. pa nama blog awek aku.. ka nama awek aku.. then dia cakap tak ingat.. tapi.. semua PINK ja...!!

aku cakap yang ni memang sah...!! sah x tipu...!! awek
no.1 aku memang obses pink...!!! [wahahahha.... ampunkan aku penunggu gua ~macam dalam cter nujum pak belalang hahak]

[sambung peristiwa 2]

then aku pun blah la dari situ... sebab SU aku pun dah dok balik mai tempat duduk.. aku pun dok start merancang strategi nak angkut keluaq makanan lebey hahah... sekali SU aku cakap
xpe u makan je yg i punye.. i dah kenyang dah tadi...

walawei.....!!!! bagai bulan jatuh ke riba aku tersengih ke'hepi'an di situ.. hahah... dok angan2 dah nak angkut dua polystrine bawak balik hehe..

jadi.. untuk x nampak OBVIOUS yang aku makan banyak.. aku pi la amek makanan tu sama2 dgn SU aku.. suruh dia pura2 amek macam dia yang mau makan... tapi isi dia bihun ja.. (kecewa sat) huhu.. tapi xpa.. something is better than nothing rite...??? :P

jadi aku tetap meneruskan plan aku.. tapi bihun tu bleh tambah dengan keropok dan sambal ikan bilis cket untuk menyedapkan rasa.. di sini lah bahagian terbaek bermula..

S.U: (sambil boh sambal dalam bihun) cukup x banyak ni...??? (dengan sekeliling kami dipenuhi oleh aweks2)

aku: (aku yang dah memang kantoi) eh eh boh la banyak mana pun... kan u yang nak makan...?? (kalo la kulit aku cerah memang siyes aku dah blushing)

S.U: (siyes die maintain innocent!!) owh ok saje je la i tanye kot2 tak cukup plak...

awek sekeliling dah dok senyum2.. depa dah tao plan aku..!! mungkin depa x pelik lepas memandang tepat ke arah perot aku.. dalam hati aku memang dengan lantas dan jelas aku cakap...

damn....!!! kantoi....!!! hahaha....

tapi la kan.. macam mana pun.. aku cakap aku jumpa awek ka.. cun ka x cun ka.. tapi la kan.. sorry to say la.. xleh lawan la satu yang dah curi ati aku... lagi comey kot...!!! [^_^]
(bukan ayat takot kena cubit.. ikhlas neh.. hahah)


(honeymoon kat cherating) :P


(fraser hill) ^_^

mishyu la syg huhuk..

thats all for now...!! bye2..!! ^_^ salam..

Friday, November 12, 2010

PUASA....!!!


SALAM EVERYONE....!!! (^_^)

SORRY SEMUA... X DAPAT LA NAK UPDATE BLOG DALAM MASA TERDEKAT...

(WALAUPUN TIME NI LA IDEA MENCURAH-CURAH KE LADANG GANDUM)

HAHA... TAPI APAKAN DAYA.. FINAL EXAM LEBIH PENTING... 15HB NEH ADA DUA PAPER KOT.. 3 JAM KEDIT LAK TU DUA2 PAPER.. HUHU... (so kena la puasa ber-blogging sekejap huhu)

WISH ME LUCK EVERYONE...!! (if luck exist.. i really need one right now) huhu... (T_T)

15 NOVEMBER 2010
.
.
.
9AM-12PM
AUTOMATIC CONTROL
.
.
.
.
2.30PM-5.30PM
MECHANICAL DESIGN
.
.
.
GOOD LUCK bagi yang sama2 exam dgn aku...

jangan BAL-LUCK (baloq=malas) atau MENGU-LUCK (mengular) bagi mereka yang belom exam...

jangan PAY-LUCK (pelaq=undefine) sangat bagi mereka yang dah bis exam.. sonok dok mai tayang kebebasan depan aku kan...?? heh... grrrrr..... bikin gua marah tol... heh...

adios amigos ^_^

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey