Monday, September 21, 2009

mIrAcLeS or... cOiNcIdEnCe..??


(muka poyo d pg raya haha)


salam...

its very bz lately being here in penang.. dats y its quite hard 4 me to update my blog even i do have moments 2 share wif others especially my frenz...

today is already 2nd day of hari raya and its actually very bz being here celebrating this annual event as a muslims in order as a day that we know we pass the test of fasting 4 a whole month of ramadhan

(even i know a lot of my frenz didnt even cmplete one month hehe) ^_^


(paksu wangi dgn huzaifah bcukk hehe)


juz wanna ask u guys sumting.. how can u gather as many persons as u can.. being together under da same roof.. talking wif several languages (as long as there is people dat cud undrstand wat we r talking about laa hehe) that come from several races n also differ in their believes or religions..

if u ask me dat question.. i wud answer.. it is hari raya...!!

it is becoz 4 my 1st day of ari raya.. (i mean yesterday laa) there are malay, chinese (malaysia), indians, kadazans, ibans, dayaks, americans, some europians, japanese, and also chinese from china...!!!

haha... it may sounds crazy n i'm not blaming u if u may think dat i bluff.. but.. come on guys... u know i'm a VERY VERY HONEST guy...?? hahak (AM I...?? haha) ^_^

however.. its da truth...



(serba salah nk letak gmbaq dgn org yg lg ensem dri ak dlm blog neh huhu)


i wud like to post all the pic dat have been taken ysterday but its still in their camera (i don have a chance 2 get those pic yet..!!! arghhhh)

but still... 4 me.. its a wnderful day of ari raya (although i don hav bju raya huhuhu)



(bajet macho mamat neh haha)



(ija-cleo-vivian.. pergh bleh tahan la si vivian neh) -- dri tanah besar china tuu...


hehe setakat ini dahulu cter ry part one version broken english... nnt kan smbungnnya kelak.. hehe ^_^

(huh xmao tunggu sudahla.. blah r korang..!! --emo cket-- hahaha) ^_^

Thursday, September 10, 2009

kUcAi pOnTeNg...???

hari ni... 10/09/09...

seawal jam 7 pagi lagi aku dah melangkah keluar dari rumah aku kat ump neh n keluar untuk gi tunggu bas untuk gi kuliah ... macam biase la.. ari ni kuliah kat pekan... tapi hari ni.. malasnya tak seperti malas2 ari len 
(ari ni cam lebih malas dari biase r sbb ak dah tawu confirm ade je yang akan cakap aku memang malas tiap2 ari huhu) 

actually ak sbnrnye cam nk story perjalanan idop kitorg sbg bdk mechy ump yg m'cbr macam siput neh huhu... pagi2 lps subuh dh kne kuar... bdk2 kos len relax je bantai tido 9-10pg baru bangun...
 (2 pun kalo bgn la room mate aku sem lps tdo trus jek hehe sory kpd yg berkenaan hehe)

(ni la gambo yg smpat aku snap waktu gerak pg td)

tengok..!! dalam kabus lagi kitorg dh gerak gi ump kampus pekan, x macam sayu plak kan huhu... T_T
arini ramai gler ponteng.. tercabar keimanan bdk baik n nerd macam aku neh..
(haha ya Allah ampunilah dosaku kerana menipu hehehe)

dah la aku memang xde mood nak masuk lecture electronic tuh 
(aku masuk zero, keluar pun zero = bek xyh msuk huhu)  T_T
tapi aku pakse gak diri aku neh demi ILMU
(tipu lg huhu sbb attendance sbnrnye wuwuwu)

mase ari ni cam bergerak t'lalu perlahan.. tp bgs la..akhirnya penantianku berakhir.. bis gak lecture 2 jam.. keluar2 jek trus bdk klas m09 (kelas aku la tu) wat group DISCUSSION.. almaklumlah... student pintar dan rajin belaka.. xnk buang masa yang ade dgn perkara yang sia2.. 

(huhu byk dosa aku wat blog neh huhu dh byk menipu padahal sume nk tiru assignment thermo je huhu hehe)

akhirnya siap gak hehe jwpn betul @ salah blkg kire yg penting siap hehe...
nasib baik la lepas neh klas thermo n lecturer thermo mmg baik pnye so aku mmg x keberatan la utk g klas hehe..
(lecturer aku laki k jgn slh phm baik pnye tu sbb best hehe)

then bis klas je set2 fizah, fad, sap n nurul dh ready nk ke surau
(baru kul 12 korang jgn igt diorg tu nk beribadah lak, nk BELAYAR je tuh haha.. ooops pecah rahsia hahak)..

ak lak dok mmikir lagi nk lepak mne sbb next klas kul 3, fluid mechanics.. lmbat lagi..
ttbe aku nmpak wawa dgn erin.. laju s'mcm jek.. nk ke mane 2...?? bru teringat..!! ak nk kne ckp dgn wawa sbb diorg ade plan nk keluar last b4 raya mlm neh... so aku g r kat wawa dgn erin n ckp smbil berjalan..... dalam sibuk berdiskusi tuh.........

alamak...!!! sedar2 aku dah kat pondok bas..!! rupa2 nya... mereka serta keluarga mereka memang sudah merancang untuk ponteng..!! arghhhh tidakkk..!! aku TERPEDAYA..!! ^_^ 
(leh batal puase aku rini byk sangat menipu hahaha by da way thnx wawa jasamu dikenang hehe)

tapi apakan dayaku.. bak kata pepatah TERLAJAK PERAHU BOLEH DI UNDUR hehe... tp kali ni aku cam xleh undur je (mb sbb aku mmg xnk undur pun hehe) so.. bak kata pepatah.. ALANG2 MENYELUK PEKASAM.. hehe aku pun dah alang2 tuh.. aku naik je la bas dpn aku tu hehe..
(ttbe aku rse pintunye terbke luas utk aku hehehe) ^_^

mungkin ini semua sudah suratan Ilahi hehe so begitulah ceritanye hehehe.. sekiannnn...
(wajah innocent ponteng klas hehe)

p/s:  ak da gambo klas mate aku tido bru snap tp xleh upload la rugi tol romantic siut haha...
       aku mula2 mmg cam xnk ponteng sbnrnye klas fluid ptg neh.. lorrr.. btol neh..!! huhu..
       skali skala jd bdk nakal pe slhnye kan hehehe.. ^_^

Wednesday, September 9, 2009

cobaan cobaan satu dua tiga hehe ^_^


assalamualaikum dan salam integrasi (dan segala jnis salam lg la)

huhu agak cuak rasanya 1st time aku wat blog atas kerelaan aku sendiri neh

(sorry madam jumani hehe i do try to make my english blog as sincere as i can hehe)

saje je nk try cam best ja tengok orang len ade blog jadi dalam aku dok pening2 nak wat pape yang org ckp something that can be remembered la..

(sbb cam best ja tarikh rini 09/09/09 huhu tp x smpat nk post kul 9.09 td huhu)

tp x kisah lah pape pun sekarang aku dah wat dah satu blog hehe leh la ak follow blog member aku yang dah otai2 cam syam, nurul, ayul, fad, fizah, (sap ada blog ke?) and sume2 la yg ada blog..

kpd member2 yg telah sy nyatakan spt di ats.. sy tawu blog sy baru.. xde pape yg best pun.. xnk follow pun xpe wuwuwuwu T_T

(korang x follow siap korang hua3..) (^_^)

pape pun... thnx 4 visiting xksh la siap anda hehe peace to da world...

n slmt b'pose jgk..!! hehehe..

aku dikelilingi gadis (wahaha)

p/s: gara2 blog neh ak dh skip tarawikh huhu T_T
melalaikan tol huhuk hehe...

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey