Thursday, October 29, 2009

I'm a bOwLiNg MaNiAc.....!!!! ^_^




salam...

aku tertarik dgn post fadzrulhisyam sebelum neh yg cakap mane die lagi minat awek ke superbike ke pe ke entah x ingat dah hehe.. so sekarang... aku nak share hobi aku plak.. kalo korang x suka baca... (baca jgk..!!!) hehe... hobi ni aku ni bermula bila aku masuk form 1.. waktu tu aku student kat smka al mashoor lelaki pulau pinang.. abang angkat aku la yang wat aku ketagih dengan benda ni huhuhu T_T

so.... macam korang leh baca kat atas 2... for sure la dah tawu kan yang hobi ak ialah main bowling.. hoho ^_^

sape yg share hobi yang sama dgn aku sila hentak kepala sendiri ke dinding sebagai tanda setuju...!!
hahak.. jangan2.. karang parent korang kejar aku plak hehe...

bagi yang xtawu or pura2 x tawu..
bowling ni kita main dengan pergi ke tempat2 yang ada bowling macam kat megamall kuantan tu then bayar la berapa dia mintak then korang amek bola n kasut (sewa k bukan amek trus!! hehe).. then bler game dah start secara otomatic diorg akan susun 10 pin kaler putih n korang kene lempar bola bowling tu utk jatuhkan sume pin tu.. (jgn gne kasut lak.. kasut tu utk korang pakai.. tp aku xprnah la plak try lempar kasut.. korang try la dlu kalo jadi gtao aku hehehe)

(bola pertama aku beli dlm idop aku -thnx aiman sbb jual kat aku hehe-)


bagi yg kenal aku.. aku rase korang tawu bertapa aku obses dgn game neh n leh kata yg at least every 2 weeks aku akn g bazir duit aku kat sne hehe... aku sanggup gi megamall sorang2 juz utk main bowling (especially bler aku tension huhu).. sampai ade yg tulis dlm blog die "kucai the bowlingman" (siap ko rahim) la pe la...

aku start main secara serius bler aku dapat jadi wakil sekolah time form 4 and 5, tapi time tu x mampu nak beli bola sendiri..time mtrx lak, elok nak jadi wakil mtrix.. seminggu sebelum kakom diorg jadikan aku simpanan.. huhu.. 2 la saat paling sedih slama aku dok men bwling neh huhu... kat ump ni lak.. aku start dgn jadi manager utk team bowling ump.. tp somehow.. aku d'jadikan player sbb ade sorg player tu x bagi komitmen.. malangnye still aku x dapat perform... T_T

aku baru belajar main style hook since masuk ump so still xdpt main dgn baik lagi huhu sedih tol huhu.. mane x nye... aku baling straight je slame 5-6 tahun neh... huhu...

since aku kat sekolah menengah lagi.. ak dah menyusahkan ramai orang sebab... aku selalu hasut diorg utk main sekali dgn aku (last2 diorg pun ketagih jgk haha kat ump rmai dah gtu hehe sowi ye kwn2 hehe).. w'pun cost utk main bowling ni mahal.. tapi berbaloi beb..!! best...!!! hehe... sekarang neh.. ak dah ade bola sendiri 3 bijik dah tapi sbijik aku simpan kat penang.. sape nak gtao la ak nk jual less than rm100 je sebijik hehe...

harapan aku sekarang.. aku nak improve n hopefully ak leh consisten dlm permainan aku..

dalam ni aku selitkan sekali wajah2 insan teraniaya yg aku berjaya hasut utk teman aku main bowling sama ada secara paksa @ rela hehe...


(wajah2 poyo wakil masum ump)
-wan-zarul-aku-

(masum masum jugak mkn xleh lupa hehe)



(gaya balingan aku yg menjadi bahan ketawa huhu)


(ni pun same je huhu)

(kenangan terbaik.. thnx piki sbb hg kita johan huhu hehe)


(geng2 classmate yg sekepala dgn aku hehe)


(ni pun same je -syam-fizah-fad-sap-)


(nurul igt lg x bler mke ko jd cam tempe basi neh..?? hehe)


(lagi muka2 terpengaruh hehe)
-aku-din-ziela-ija-


(men bowling pun nk poyo 3 org neh hahak)


(ni lagi 3 org aku berjaya pengaruh utk teman aku men bowling hahak)
-echa-dila-nurul-


(aku main dgn dila ritu.... huhu...) T_T

tapi........
(aku kalah.... T_T) dila tipuuu...!!!


(baby aku sekarang hehehe wish me luck bebeh!! ^_^ hehe)




(himpunan markah2 terbaik dlm idop aku.. blum pape nk cmpare mmber2 aku yg len huhu)


harap2 la aku leh main dgn leh baik lg lps neh so kawan2 sila doakn sy keh hehe...

sape nk kuaq men bowling jom...!!! bosan neh...!!! hehe.. ^_^


Sunday, October 25, 2009

TAGGED dari rahim...



1stly.... TERHARU kot aku kena tagged dengan rahim neh (sbb 1st time kena tagged since men blog.. tp kalo dpt slalu2 rsanya mesti bosan hahak).. so.. korang mesti terTANYA2 apa kejadahnya yang telah di'TAGGED'kan si rahim ni kat aku kan...?? (hah peduli ape aku korang kalo x curious pun ak nk korang curious jgk hehe) ^_^

so... sebelum aku lebih banyak menyimpang, terpesong, merepek, mengarut dan sebagainya.. ada baiknya kalo aku straight to da point gtao yg sbnrnya tagged rahim ni ttg apa... ni soalan rahim.. (aku copy paste je mls nk tulis blk hehe)

soalannyer ialah : jeng2.....saper char comic kegemaran korg n cerita ttg persamaan korg n knp korg minat...tu jer....xsusah pn kan????kan??kan???

actually ak ade terlalu byk komik yg aku minat baca time2 sekolah dulu tapi aku nak cter satu je sb aku rase mayb x ramai kot yg follow psl komik ni... komik yg aku maksudkan ialah......

jeng3x.... (tiru ayt rahim haha)


....::WIRA TUNGGAL::....

jap2... korang tawu x komik ni...?? best 0o0o0o0....!!! serius weh...!! aku igt lg time sklh menengah... komik ni publish dua minggu sekali kot,
(maksudnya... lps dua minggu.. bru satu episod kua.. -in case mne tawu ade yg lengai smpi xphm haha-)

aku igt lagi.. bertapa aku sanggup
BERSUSAH-PAYAH meminjam dari kawan aku sebab minat sgt baca komik neh... (haha kedekut gler aku skali pun xprnh beli haha) ^_^

bler kwn aku dh beli je komik tu... nnt sepantas "kilat" ak tanya kwn aku 2...
(sory rahim byk gler ayat ko aku cilok haha)

"raihan...!! lps hg bca ada spa mntk.. kalo xdak sapa... aku nk pnjm.. cam besa la... haha.. hg la kwn aku dunia akhirat haha" (ikhlas gler statement ak haha)

hehe kwn aku (yg bosan nmpk muke ak dpn die dua minggu skali) pun jwb la ok as long as dia dh sttle baca... hehe.. dah la nk amek komik 2 pun mcm nak seludup barang haram jek... (mmg komik bende haram pun ye la kan dok hostel mne leh bwk barang2 gtu hehe)

kenapa aku minat komik ni...??

hmm... soalan yg baik... aku pun xtao camne nk jwb soklan neh... tp leh la nk ckp yg aku dh jatuh cinta dgn komik neh since da 1st day i read it hehe... jln cter die menarik.. penuh dgn liku2 kehidupan (w'pun semuanya penipuan haha p/s; mb dri c2 ak dpt bakat mnipu ak haha).. watak menarik.. mampu menimbulkan ke"suspen"an dlm diri aku bler aku bce... dan membuatkn aku
x sabar2 menunggu bilakah kapan tibanya saat dua minggu lg utk aku berkunjung ke dorm kwn baik ku itu (wat pa lg..?? nk pinjam komik la kan dh gtao td aku xprnh beli... asyik pinjam ja...!! haha ^_^ )


siape character yg aku paling minat n persamaan dengan aku...??

dlm komik ni.. aku paling minat satu watak yg bernama asura hitam.. cket je persamaan die dgn aku.. (korang jgn berani ckp persamaan kitorg yg die nme die hitam n kulit aku pun hitam ak cekik sekor2 karang huh..!! -dh leh tawu pe korang pkir sbb 2 ckp siap2 huh-)

(ni la watak feveret aku tuh.. slalu xpakai bju.. xmalu tol haha)
p/s: aku x mcm die dlm part neh hehe

antara persamaan characteristic kitorg ialah....
  • yg plg obvious.. kami dua2 pun ensem... hahahaha (x cam rahim haha)
  • kami dua2 slalu cntrol macho or act cool dlm sume situasi (w'pun sbnrnye gelabah haha)
  • kami jgk cam hero hindustan.. slalu kalah di awl cter.. menang di kemudian ari.. (part ni... ak kulit je cam hero hindustan.. tp slalu kalah jgk smpi sudah uwaaaaa T_T )
  • kekuatan sebenar kitorg nmpk bler dlm keadaan mendesak... (bajet hebat la hahaha)
haha dah la cket2 karang korang ckp ak mnipu lak hehe.. tp aku mg agak minat la watak die neh.. asura ni kalo x silap aku bermaksud.. "kuasa yang x terhingga" so.. aku cam tertarik la dgn asura ni smpi sekarang aku gne.. sbb 2 la... even emel aku pun aku letak nama...

de_asura89@yahoo.com.my


(ni la watak jahat yg menjadi musuh kpd asura -nme die wunan rsenye-)

tapi aku dah stop baca komik ni bler aku dh bis sklh menengah (supplier aku 2 x msuk mtrx sme dgn aku huhuhu sdihnye huhuhu)

tp bler msuk ump tup2 ade owg pomot psl bju utk wira tunggal fan club hehe so ak pun join la hehehe... ni la gmbonye baju aku 2 hehe mb korang nmpk aku pakai pun..

(ni la bju yg aku bli tu.. slalu gak ak pakai.. pasan x..?? hehe)

k la k la dh byk aku merepek neh jam pun dah menunjukkn 1.54 pg..

aku nk smbung tagged game neh...

aku nak tagged...

  1. nurul
  2. fizah
  3. nad
hehe... ^_^ (soalan sme cam rahim bagi kat atas 2 k..?? hehe)

Thursday, October 15, 2009

Aktiviti Hujung Minggu.. ^_^


Salam...

walaupun blog daku ini sangat2 lah tidak menarik dan tidak mempunyai ramai pembaca.. namun begitu... masih ada rakan2 ku yang bertanyakan bilakah kapannya (entah btol xbtol ayt aku neh haha bkn kain kapan tao) nanti akanku update blogku yang sudah ber"sawang" ini haha...
(skema gler ayat xleh blah tol hehehe)

wa byk soli la kwn2 wa manyak cbuk oo ini 2-3 ali wa manyak itu test, itu quiz lagi itu esaimen.. waaa.... manyak tensen oooo... hehe....

jadi.... alkisahnya.... apa yang aku buat sampai cam YB (yang berhormat.. mane la tawu kot2 ade yg xtawu hehe) ja aku neh ke hulu ke hilir bajet cbuk je kan...

SABTU 10 okt 2009

ari sabtu lepas aku n budak2 klas aku... dalam 5 buah kete r... gerak g umah salah sorg classmate kitorg di FELDA KRATONG 1 lbih kurang 1jam setengah ke 2jam gak la perjalanannya... best gi sana ramai2 kasi gegar satu felda tu hehe.. almaklumlah.. budak2 U nih jarang msuk felda.. so dah jadi cam "rusa masuk kampung" la jugak hahaha... banyak kejadian suka dan duka ketika pergi dan pulang dri umah myza tuh... paling xleh blah... masing2 yang pergi ni xtawu umah myza kat mane so kitorg ikut signboard je la... bayangkn la yang pergi ni sume budak U tp bler dah nmpk pnye BESAR main entrance KRATONG 1 (kami dgn slumber badak drive terus masuk kratong 2 hahahah)

mcm2 btoll... tp stndard r.. kalo x mane nak happening kan kwn2..?? (jgn suro kitorg guide dh lps neh hahaha)

klik di sini kalo nak tgk cket gambo2 kacak ku pada ari itu hehehe ^_^


AHAD 11 okt 2009

udah2 ler dgn cter kat umah myza... ari ahad... kwn2 aku sume dok umah n study rajin2 n TEKUN (terlebih tekun tu normally menyebabkan diorg GUGUR (tdo) la di medan jihad diorg tu hahaha)

tp aku lain... ari ahad lepas... sekali lagi ak menggerakkan diri aku ke salah satu kawasan felda yang wujud di pahang neh n kali ni aku gi Lakum lak...

perghhhh... g lakum tu pun... leh tahan gak r jaohnye (w'pun xde la jaoh mane kalo nk cmpare aku balik penang hehehe).. ak gi umah sape kat lakum... wat pe...??

hehe.. kat lakum tu aku gi umah bestfriend a.k.a link aku kat ump neh sebenarnya.. (dila... jgn mrh hua3... ^_^ )

best gak g kenduri kat umah die neh... kitorg g dua kete... ak bwk satu.. dila bwk satu... (sampai ati u tinngal i n g drive kete lain huhuhu) hehe...

so kat sne sempatlah aku yg PEMALU neh beramah mesra dgn family die n bakal family die (hahaha faham2 la hehe)

ak memang suka tambah kwn or kenalan neh... (w'pun ak sorg yg PEMALU hehe) banyak gak kejadian menarik sepanjang perjalanan... ko memang nak kne dila.. ko ngantuk time drive... sempat lagi ko cari idea knekan aku utk amusement kan...?? huh.. ade gak yg kene ggit dgn aku ni karang huh...

sebelum smpi ke lakum tu.. kitorg singgah temerloh dulu.. so ak pun amek la kesempatan neh utk round2 pekan temerloh (sbb slame neh x prnah smpi pun n bgmbo2 cket hehe)

aku xtawu nk gi round mane lak weekend neh hehehe (padahal td ngaku cbuk hehehe)

spe nk kua dating dgn aku agkat lptop....!!! hahahah...


(tenggiling yang membawaku ke sana ke mari hehehe)


(bukti aku dah sampai ke temerloh hehehe)


(aku dgn dila -ats pe nth hehe-)


(gaya ponti-anak bcuk sesendal malam haha)


(ni la ahli2 rombongan cik kiah ke lakum neh hehe)

until next time la plak xtawu dh nk tulis pe hehe.. ^_^



Saturday, October 10, 2009

I luv my job..!!

salam perpaduan... haha ^_^

sowi la
kengkawan.. aku neh memang agak liat nak update2 blog neh ngee almaklumlah x terer lagi nak menulis banyak2 macam anda di luar sana hehe.. lagipun paham2 je la student pintar + rajin =penipu macam aku nih kan sentiasa sibuk (kadang2 2 pura2 cbuk je lebih haha)

dah2.. kali ni ak merepek cket2 je.. sbb utk entry lps spe nth brani komen entry ak tu pnjang.. huh.. aku tulis stu abjad stu entry bru tawu.. letih lak karang nk mmbce satu2 nnt.. huh.. hehe...

atas muka bumi neh.. setiap dari kita mempunyai pekerjaan masing.. ada
engineer, ada doctor, ada penyamun, perompak, pembelit, ada lawyer (ump byk lawyer buruk neh along, syam, ayul, alep, ... geng m09 la except kucai) haha tapi kesimpulannya suma ada kerja masing2 la.. even kita pun bekerja sebagai pelajar dan disogok dengan ptptn beberapa ribu sebulan bagi terus belajar (kalo x korang dh xnk belajar then tulis bsr2 kat shout out oovoo haha)

haha.. ok la ok la.. asyik menyimpang je kan.. kembali kepada topik asal.. kenapa "I LUV MY JOB"?? nape x hate job ke.. cari job ke.. no job ke.. xde job ke.. tiup job ke haha watever la kan tapi nape i luv my job.. hehe.. sebenarnye...

(prestasi keje aku setakat neh haha)


since last entry.. ramai gler dh mnggelar aku usahawan la.. (panggilan paling baik -thnx dila ngee) ada jgk yg ckp bsnessman (-cam sme je kan??- haha) hmm n x kurang jgk yg panggil ak DRIVER...!! ewah3x.. sdp die... xpe2.. ak xksh.. tp kan..ak dh dpt byk pengalaman berharga even keje sbg driver sbb ak kne deal dgn org n dpt jmpe mcm2 jnis org.. satu ari nnt.. cbe pikir2 blk.. kte sume nk keje jgk.. kte sume sure ke kte akn ske kpd keje yg kte wat n we can enjoy doing it...

2 be honest.. ak bwk 2-3x org g kuantan ak dah boring dah.. petah lg kalo yg msuk kete aku tu
bisu (ke aku yg byk ckp?? haha kompius2) or die dok blkg je w'pun depan ade je seat.. wat cam aku tol2 driver lak huhu (mmg driver pun kan byk songeh tol) huhu..


(ni la gaya2 x ikhlas kuang3x cam geli je nk peluk padahal mmber haha)
-jgn mrh yb ok 2 famous leh msuk blog sy bkn sng nk dpt peluang haha-


walaubagaimanepun kengkawan.. kte haruslah sntiase enjoy wat keje kte kalo nk tahan lme.. kalo x enjoy.. cam meaningless je kte wat keje n rse cam pe je nnt.. cam pkse2 diri lak.. sumpah x best...

td aku ckp aku cam x fun je jd driver.. bis tu npe ak ckp i luv my job...?? haha..

sbb dgn keje neh ak leh tlg org sbnrnye.. mne tawu ade yg terdesak nk balik ke.. kne anto trminal ke flight ke kan...?? (tlg org utk tlg dri sndri hehe)

slen itu.. khamis lps.. customer ak yg ke-4 (haha bru 4 sedih tol haha) call n mntak antokan ke terminal.. ak on jek even cam pnat.. (bru blk dri pekan time tu..)
(ak yang keletihan -npe nmpk cam aku lg tinggi dlm gmbar?- haha)

2 pun sbb budak 2 suare cam nk nngis jek.. igtkan ade emergncy family prob ke pe ke.. skali bler die dtg2.. die selsema daaaaa... adoiiii... tp xpe la diorg ckp diorg nk blk fmly gathering... (2 org girl 2...) dua2 kelantan... perghhh... x cam leh tahan lak dh r junior tahun satu lak 2... nak je ak ngorat (slh sorg je la sorg lg tu tahun 89 gak xnk r ak hahak nk lg sorg thn 91 haha) haha... gurao je gurao je haha xde la ak ngorat tp bwk diorg ni agk best la.. sbb diorg ni happening gler.. at least.. they react well la kat aku.. aku ckp pun diorg gelak jgk cket (xtao la kalo diorg pkse diri jek huhuhu) T_T

tp dengan adenye customer cam diorg ak rse ak akn trus
BERSEMANGAT utk wat bsness neh... hahaha (songsang hahaha)

awek cntekk.. mali naik kelete (kereta) sy... sy bg u offer baik pnyee...!! haha (awek cntek sje korang yg x cntek di luar sne jgn nk pasan utk korang xde offer haha)

dah2.. letih dh.. nk g open house umah chubby lak japg.. bye2 my frenzzz hihihi...

salam...

Saturday, October 3, 2009

dEmI sEsUaP nAsI.. T_T

Sesungguhnya kehidupan merupakan sebuah ujian.. ujian yg PERLU dihadapi oleh setiap hamba-Nya (xnk hadapi bunuh diri senang ^_^ gurao jek hehe) apatah lagi di zaman ini di mana kita dapat lihat dengan JELAS dunia berkembang maju dan moden.. tetapi pemikiran...?? adakah semakin matang @ maju...?? saya rasa tidak...


(ni ke nasi tu huhu ttbe cam sedap lak nmpak huhu)

tahun 2009 memperlihatkan satu polemik (pinjam ayat sufi mpp haha xtao betoi ke x neh haha) perubahan di mana ekonomi negara2 dunia, termasuk negara2 maju.. terkesan dengan semua ini.. sehingga di US ada doktor yang terpaksa bekerja sebagai pemandu teksi untuk menyara hidup..

apa yang aku dok mencarut dalam dua perenggan kat atas neh...???

haha actually takdak kena mengena sangat pun haha saja nak buat teruk ja buat ayat macam tu haha ^_^ hehe..

sebenarnya entry aku kali ni bukannya tentang dunia tetapi just dalam konteks kecil kehidupan di ump. Since 1st year aku tengok orang berlumba-lumba buat duit dengan pelbagai cara.. ada yang halal.. ada yang was-was... mungkin banyak jugak yang haram (perghhh cam serius la plak entry aku kali ni hahaha). macam2 la ada.. ada yang expand bisnes MLM dia.. ada yang dapat kereta mak pak bagi dia pandai2 buat SEWA.. elok sebulan LINGKUP terus haha.. ada jugak yang gunting rambut la jual top up la jual nasi lemak la jual orang la (oops dalam ump kalo ade nak jugak tawu current price orang sekarang sekilo berapa??? hihihi ^_^ jangan marah) dan sebagainya...

sebenarnya (dari tadi dok keja sebenarnya hehe) aku nak cerita yang sebenarnya (sebenarnya lagi huhu) mulai hari ini.. dengan rasminya aku telah join venture dengan along (classmate aku) untuk buat bisnes MENGHANTAR ORANG ke bandar (orang ja sekarang masa2 akan datang xtau la kalo leh suport beruang lak hahaha).. aku sertakan sekali announcement yang along buat untuk promote bisnes ni..

(aku padam no demi privacy sume yang terlibat ngee ^_^ )

syarikat kami diberi nama K K TRAVEL AND TOURS (haha sory along suka2 ja aku bagi nama walaupun kita tak x pernah bincang pun hehehehe).. sebagaimana yang anda boleh baca.. K K tu for sure refer kepada nama kami dua iaitu KHUZAIRI & KHUSAIRI.. (leh jgk kalo nak kata k=kacak ke pe2 ke hehehe)

soalan pertama dari pelanggan pertama "kembar ke?? name same je??"
haha cam nak terguling2 aku dengar soalan tu.. camne die leh samekan aku yang comey dengan along yang comot tuh haha (along... ampuuunnn hahaha).. ari ni aku dapat dua pelanggan ja.. maksudnya dua trip la..




dalam syarikat neh.. for sure jugak yang kami adalah bos... (driver pun kami jugak haha semua kami lah senang cerita hehe).. jadi... sekarang neh aku merupakan pemandu separuh masa la.. kami offer harga yang jaoh lebih murah dari teksi2 yang datang ke ump.. just rm20 je satu trip.. kalo teksi range dia dalam rm35-40 jugak..

(masuk part sedih)

semua ini harus ku lakukan demi menanggung pembelajaranku di ump... T_T apa lagi yang boleh ku lakukan.. ibu bapaku sudah tua.. abang dan kakak masing2 mempunyai keluarga untuk disara... maka.. tinggallah aku keseorangan terkontang kanting membanting tulang mencari sesuap nasi demi meneruskan kehidupan ku ini.. apatah lagi kos sara hidup di pahang ni tinggi.. buku rujukan lagi.. (hahaha bidaah gler aku x prnah beli lg buku rujukan since msuk ump haha truk tol aku huhu) nak makan lagi.. nak main bowling lagi... (haha)


(ya Allah.. ampunilah dosaku kerana menipu hehe)

(sebenar-benarnya..)

aku memang takkan sewakan keta neh sebab deal aku dengan parent time diorg bagi keta ialah "tak boleh sapa2 pun duduk kat seat driver" means
(siapa pun tak boleh pinjam huhu) so kalo ada member2 nak mintak tolong hantar mana2 tu tak kisah la sebab biasa la tolong2 sesama member.. tapi malangnya ada yang suka take advantage kat orang yang LURUS bendul cam aku ni (haha).. ada yang janji macam nak rak mintak aku hantar gi terminal & janji nak isi minyak.. tapi bila aku hantar.. die blah gitu jek.. sekali dia buat aku tak kisah lagi.. dia buat lagi lepas tu. takpa la.. kira halal la... tapi lepas tu dia wat aku cam driver dia plak SUKA2 HATI suro aku bawak pi sana sini.. tertinggal barang nak aku amekkan... wahhhhh.. banyak cantik....!!!

aku tak sampai ati nak sound... so.. aku wat gini je la.. hopefully dia baca announcement tu.. tapi dia cam x baca lagi ja... lepas ni kalo dia nak aku bawak pun takpa tapi this time i mean business...!! huhu.. aku dengan member2 aku tak kisah sangat sebab aku apply "give n take" aku tolong diorang dalam nak gerak sana sini tapi diorg leh tolong aku dalam cara lain plak.. asalkan tak amek kesempatan dah la.. huhu...

kepada rakan2 yang memang selama ni aku tak pernah mintak pape in return.. jgn dok gatai nak terasa dengan entry aku neh.. dengan korang kalo aku nak duit minyak aku mintak keh.. kalo tak, tak payah.. orite...?? hehe... ^_^

k la.. penat kot dok merepek sorang2.. kalo ade idea nanti aku tambah lain hehe adiozz my frenzz hehe... ^_^


(aku ngantuk... nak tdo.. huhu nytezzz..)


salam perantauan... hehe... ^_^

Thursday, October 1, 2009

aku wat PROJEK...???


perghhhh... lama gler aku x update blog neh padahal cam banyak ja event2 since aku menjejakkan kaki ke bumi ump terchenta neh... (haha btoi la sgt ^_^ hehe)

mesti korang rasa aku ni cam hampeh ja kan dok semangat wat blog tapi lepas 2-3 entry terus senyap... sebenarnya... ni suma salah ump...!!! (aku mmg suka slhkan org hihi) aku balik2 ritu bukan dapat internet pun umah aku neh.. beberapa ari lepas kot baru dapat.. wuwu.. cian aku... T_T

enough wif sad stories.. sebenar-benarnya.. balik2 ump ja.. aku terus pening n serabut dengan kerja2 yang sudah tersedia BERTIMBUN (maybe sebab aku x wat satu keje pun time cuti haha eleleh xyah la ngate aku korang pun sme jek.. hehe..)

bukan nak kata aku perasan aku ni cam busy la tapi memang busy la wei.. balik2 ja dah serabut dok pikir keja pa nak kena siapkan....

report survey bi la..
settlekan assignment thermo la (tadi baru bis tiru wuwuwu),
nak quiz cad la,
project cad la (lepas cuti baru BINCANG mmg terbaik la group ak yg diketuai ALEP.. -credit to alep haha-),
p/s: jgn marah alep gurao jek kre bgs r ak x jd knekan ko bsday neh hehe..
tambah plak dengan project fluid dengan reportnya sekali,
tu xkira lagi lab report mechanic lab yang aku x settle2 even experiment before raya (malam before submit baru siap huhu),
assignment electric yang cam blur ja xtao nk jawab huhu (cam besa la hihi),
plus yg last ak leh igt ialah aku still x terlepas bala aku nak kena present osha.. then continue dengan project dia yang aku langsung2 x amek tau lagi.. then wat report lagi..
(report report report.. ak datang ump untuk belajar ke untuk wat report??) huhu T_T

disebabkan itu kawan2 maka saya tidak sempat mmeng"update" blog saya ini hehe..

tp nak jugak la sumbat2 mana2 event yang aku rasa penting ka hehe..

antaranya..


(ni kwn bek aku kat penang.. kuang asam btoi xdak sapa pcy kalo ak ckp dia gf aku.. agak2 r.. huduh sgt ka aku?? T_T huhu)




(ni aku dgn sap time pura2 cbuk dlm klas bi haha)



(ni lak ank sdare ak yg makin cmey sbb ikut paksu die haha)



(ni lak gmbo sepupu ak yg dh jd menteri d jbtn prdana mnteri dgn pak aku.. bangge siut hehe)




(fizah yang ngah semangat cari ukurun utk project cad smpi kne candid)



(ni hp baru sap yg kaler maler.. perghh.. sap dh majuuuuu.. hehe)


hmmm.. sebarang penambahan aku buat kemudian ja.. nak sambung wat keja neh... huhu keja betimbun wuwuwu... T_T




abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey