Thursday, September 10, 2009

kUcAi pOnTeNg...???

hari ni... 10/09/09...

seawal jam 7 pagi lagi aku dah melangkah keluar dari rumah aku kat ump neh n keluar untuk gi tunggu bas untuk gi kuliah ... macam biase la.. ari ni kuliah kat pekan... tapi hari ni.. malasnya tak seperti malas2 ari len 
(ari ni cam lebih malas dari biase r sbb ak dah tawu confirm ade je yang akan cakap aku memang malas tiap2 ari huhu) 

actually ak sbnrnye cam nk story perjalanan idop kitorg sbg bdk mechy ump yg m'cbr macam siput neh huhu... pagi2 lps subuh dh kne kuar... bdk2 kos len relax je bantai tido 9-10pg baru bangun...
 (2 pun kalo bgn la room mate aku sem lps tdo trus jek hehe sory kpd yg berkenaan hehe)

(ni la gambo yg smpat aku snap waktu gerak pg td)

tengok..!! dalam kabus lagi kitorg dh gerak gi ump kampus pekan, x macam sayu plak kan huhu... T_T
arini ramai gler ponteng.. tercabar keimanan bdk baik n nerd macam aku neh..
(haha ya Allah ampunilah dosaku kerana menipu hehehe)

dah la aku memang xde mood nak masuk lecture electronic tuh 
(aku masuk zero, keluar pun zero = bek xyh msuk huhu)  T_T
tapi aku pakse gak diri aku neh demi ILMU
(tipu lg huhu sbb attendance sbnrnye wuwuwu)

mase ari ni cam bergerak t'lalu perlahan.. tp bgs la..akhirnya penantianku berakhir.. bis gak lecture 2 jam.. keluar2 jek trus bdk klas m09 (kelas aku la tu) wat group DISCUSSION.. almaklumlah... student pintar dan rajin belaka.. xnk buang masa yang ade dgn perkara yang sia2.. 

(huhu byk dosa aku wat blog neh huhu dh byk menipu padahal sume nk tiru assignment thermo je huhu hehe)

akhirnya siap gak hehe jwpn betul @ salah blkg kire yg penting siap hehe...
nasib baik la lepas neh klas thermo n lecturer thermo mmg baik pnye so aku mmg x keberatan la utk g klas hehe..
(lecturer aku laki k jgn slh phm baik pnye tu sbb best hehe)

then bis klas je set2 fizah, fad, sap n nurul dh ready nk ke surau
(baru kul 12 korang jgn igt diorg tu nk beribadah lak, nk BELAYAR je tuh haha.. ooops pecah rahsia hahak)..

ak lak dok mmikir lagi nk lepak mne sbb next klas kul 3, fluid mechanics.. lmbat lagi..
ttbe aku nmpak wawa dgn erin.. laju s'mcm jek.. nk ke mane 2...?? bru teringat..!! ak nk kne ckp dgn wawa sbb diorg ade plan nk keluar last b4 raya mlm neh... so aku g r kat wawa dgn erin n ckp smbil berjalan..... dalam sibuk berdiskusi tuh.........

alamak...!!! sedar2 aku dah kat pondok bas..!! rupa2 nya... mereka serta keluarga mereka memang sudah merancang untuk ponteng..!! arghhhh tidakkk..!! aku TERPEDAYA..!! ^_^ 
(leh batal puase aku rini byk sangat menipu hahaha by da way thnx wawa jasamu dikenang hehe)

tapi apakan dayaku.. bak kata pepatah TERLAJAK PERAHU BOLEH DI UNDUR hehe... tp kali ni aku cam xleh undur je (mb sbb aku mmg xnk undur pun hehe) so.. bak kata pepatah.. ALANG2 MENYELUK PEKASAM.. hehe aku pun dah alang2 tuh.. aku naik je la bas dpn aku tu hehe..
(ttbe aku rse pintunye terbke luas utk aku hehehe) ^_^

mungkin ini semua sudah suratan Ilahi hehe so begitulah ceritanye hehehe.. sekiannnn...
(wajah innocent ponteng klas hehe)

p/s:  ak da gambo klas mate aku tido bru snap tp xleh upload la rugi tol romantic siut haha...
       aku mula2 mmg cam xnk ponteng sbnrnye klas fluid ptg neh.. lorrr.. btol neh..!! huhu..
       skali skala jd bdk nakal pe slhnye kan hehehe.. ^_^

8 budak budak tak puas hati!:

Fadzrul Hisyam said...

Weh, rugi ko xmasok kelas fluid td...
dh msk subtopic giler punyer la...
aku mmg lumpy dah td dlm lecture...
aku harap aku faham ler...

kucai said...

adehh.. nk wat camne.. x sngaje kot ponteng rini huhu (hehe)..

hmm xpe2 nnt ko leh ajr ak hehe watpe la ko s'umah dgn ak kalo xleh ajr ak kan hehe...

waheedayusof said...

knape name ak ad dlm blog ko...ish2...'aku yang bersalah...'
nnti2 klo nk monteng lg crik la ak..ak sdie menemani ko..hahhahha!ni klo syam bce ni die kompom xske...heheh!ampon syam..pas ni xmonteng lg dh..(erm..mampu ke ak xmonteng ek..???)

AYUL said...

haha...dak junior..dak junior..d mule mnnjuk kn smthng yg leh mncetus kan kntroversi dalam dunia blog..jgn masuk kn politik lak.....kang ISA dtg carik kau..habes ko..haha

ain fathihah said...

salam singgah

kucai said...

AYUL>> haha.. xde2 aku xkn wat kntrovesi hehe ak bdk bek bese la bru brp ari je wat blog neh hehe...

ain fathihah>> tenQ2 weh nnt ak follow blog hg hehe.. eh eh lpa lak wslm singgah hahak ^_^

fadilah said...

hmm...nk komen gak..hakhak ko xnk time kacih ke kat sape2 yg duk tulun ko signkn...hekhekhek =p (ak xterlibat)

kucai said...

fadilah>> uits mesti la aku sgt berterima kasih kpd rakan2 ku yg "ringan tulang" neh hahak (ringan tangan gak haha) thnx a lot sap...!!!

hehe ^_^

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey