Wednesday, November 4, 2009

Re: ketahuilah wahai LELAKI....

salam...

dalam kedinginan pagi aku bangun subuh rini.. (haha ak bgn lmbt) even dalam kesibukan serta kerungsingan berterusan di dalam study week n petang neh kne g jhepa utk introduce club aku kat dekan jhepa yg baru neh... aku masih sempat membukak blog kawan2 aku even aku x pernah rajin pun nk tolong klik nuffnang diorg hehehe ^_^

tiba2x.....!! (x suspen pun kan..?? ciss.. x guna tol.. huhu... xreti r nk wat sspen2 huhu)

huhu... aku pun baca la pe tajuk entry dia... dia tulis situ..


(klik je kat tajuk 2 aku dh link kan ke page die)

waaaahhhhh.... ni mmg cannot go...!!! pagi2 dah wat gua berasap... (tipu je haha)
ayt die wat cam boys je yg x treat girl properly bler kte b'cinta.. boys je yg kne penuhi kehendak girlz dlm b'cinta.. boys je yg kne wat sume utk girlzz.. bis 2 KORANG (girlz) watpe...??? kitorg DAPAT pe...??

so aku xpeduli r korang x ske bce pun aku nk wat gak entry ni utk reply mak cik neh..!!

ni jwpn aku utk setiap ayt die.. (aku copy paste blk entry die... makcik.. sila jgn SAMAN aku hehe)


  • setiap kali si awek ni call korang, and tetibe talian terputus. si dia mungkin tak kan call korang balik. tapi korang wajib tahu yang sebenarnye si dia masih menunggu di sisi telefon dan mengharap korang akan call semula sebagai bukti korang belum puas mendengar suara nya.....http://emo.huhiho.com

JAWAPAN AKU: npe nak buktikan kitorg dah belum PUAS dengar suara die..?? mgkin dah puas.. cket2 sudah.. nnt nk kne dgr suara 2 la smpi mati.. bosan lak karang... nt dah kawen nk tambah "suara" 2 hingga 4 utk hilgkan bosan dh kompom2 xnk... so how..?? haha. mgkin gak xde KREDIT... PT dh bis ni ooiiiii huhu T_T

  • bagi perempuan, kalau korang tak call, itu bermakna korang tak pedulikan dia.
JAWAPAN AKU: kalo kami call terputus ade korang call balik (time xde kdt n xde line??).. jawab2x..!! hahak...

  • bila si dia cakap die rindukan korang, itu bermakna si dia sangat berharap korang ada di sisi nya pada waktu tu...
JAWAPAN AKU: kalo malaysia ni ade service "teleportation" cam kat setiap pndok telipon leh la nk layan korang yg setiap masa nk kitorg dgn korang.. kalo ada sekalipun srvice tu kat pondok talipon... pondok talipon pun dh ssh nk cari tao..!! nk gtu kawen laaaa....

  • si dia mungkin akan cakap 'taknak' kalau korang pelawa untuk belikan dia apa2. tapi jauh di sudut hati nya, dia berharap barang tu akan jadi milik nya.....http://emo.huhiho.com
JAWAPAN AKU: sape suro jwb xnk...??? korang dh x jujur dgn kitorg kalo jwb dgn jwpn yg len dgn kata ati korang...
(tapi 4 sure mamat 2 lega gler kalo jwb xnk.. save duit aku.. hahahah) ^_^

  • setiap kali si dia merajuk, sesungguhnya si dia hanya mengharapkan korang bersungguh2 memujuknya...
JAWAPAN AKU: time kitorg merajuk lak...?? spe nk pujuk..?? nk pujuk smpi sungguh lak 2... asyik korang je merajuk.. bosan r gni.. cari len bru tao.. huh.. hehe...

  • perempuan biasanya selalu ingin diberi perhatian & belaian manja.
JAWAPAN AKU: agak2 la... PERHATIAN yg kitorg bg dlm KELAS pun brp % jek..!! ni nk bg kat korang lebih2 lak hahaha...

  • jangan sesekali melebihkan kawan perempuan korang daripada dirinya!
JAWAPAN AKU: haloooo... b'kawan bia BERIBU...!! b'cinta bia SATU (tapi b'kawen bia EMPAT haha) so.... xmgkin la kawan pmpuan kitorg X LEBIH dari diorg...!!! classmate aku pun dh brp belas pmpuan...!!! haha... unless kalo time couple pun korang snggup madu mmg kwn pmpuan ak xlebih la hahaha ^_^

  • perempuan pantang betul kalau lelaki amik masa untuk bersiap mengalahkan dirinya.
JAWAPAN AKU: dah asyik2 je kitorg je tercongok cam org bdoh tnggu korang siap smpi sejam dua padahal dtg2 sme je xde la lawa cam siti nurhaliza pun... (cam siti kus ade la cket haha)..
so nk bg korang phm camne...?? pe lg...?? wat korang lak la tnggu kitorg haha ^_^

  • si dia akan cepat kecik hati kalau korang selalu mempersoalkan fizikalnya. si dia akan berasa sangat rendah diri kalau berada di sisi korang.http://emo.huhiho.com
JAWAPAN AKU: bak kata kwn aku.. bek pandang fzikal die.. kalo x.. xyh couple.. kalo mke xlawa.. body cut x lawa.. itu kureng ini kureng.. nnt kawen nk idop smpi mati dgn die so nnt cpt bosan mula la nk pndang pmpuan len yg lg seksi la pe la... wktu tu baru korang nk marah..!! hahaha...

  • si dia mungkin mempunyai ramai lelaki lain dalam hidupnya. dan si dia mungkin selalu membandingkan korang dengan lelaki2 tuh. tapi pecaya la, cinta si dia hanya untuk korang & tak kan pernah berubah. si dia hanya nak korang ubah sikap buruk korang tuh sebab si dia sayangkan korang. tapi, itu bukan alasan untuk korang amik mudah pada hubungan korang tu.
JAWAPAN AKU: ooowwwhhhh.. kitorg xleh MELEBIHKAN KWN PMPUAN tp korang leh "mempunyai ramai laki lain"???? wat the FISH...!!!! huh... ye la 2 pcy.. ramai je kwn ak kne tggal sbb awek die knl ramai laki lain... ubah sikap buruk kitorg..?? igt korang perfect ke korang pun byk la sikap buruk.. adeh...

  • sikap amik berat si dia kadang2 merimaskan korang. tapi percayalah, sekiranya seorang perempuan tu tak amik berat pasal diri korang, perempuan tu sebenarnya langsung takde perasaan kat korang!
JAWAPAN AKU: tapi kalo smpi tanye ari ni leh SEMBAHYANG ke x mmg dah BERATTTT laaa...
AGAK2 LA....patutnye kitorg yg tnye soalan gitu....!!! huh....

  • perempuan ni kadang2 lebih suka fikir tentang masa depan. so,korang kena la faham kalau si dia kadang2 cerewet & memilih dalam segala segi!
JAWAPAN AKU: biasenye dlm dunia neh aku rasa sume sedar kot yg lelaki adalah planner yg lebih BAIK... sy ulang.. LEBIH BAIK compare pmpuan... elehhhhh... kitorg je kne faham...?? korang...??? huh...

  • perempuan sangat suka kan suprise!!
JAWAPAN AKU: ada kami kisah....?? haha... pe yg kami suka xde lak nk bg... huh...

  • jangan sesekali ucap kata cinta kalau korang tak betul2 memaksudkannya.
JAWAPAN AKU: kalo dah terang2 bg ayat "I LOVE U".. ade maksud lain lg ke...?? x kan mksud die "saya nk buang air" lak...??? adoiiiiii..... ~_~

  • sekiranya seorang wanita menitiskan air mata sebab korang, itu tandanya korang dah betul2 mengguris hati dia...
JAWAPAN AKU: kitorg even byk terguris pun skali pun kte xprnah nngis... kalo ktorg leh nngis sbb perbuatan korang.. silap2 leh bertakung jln kat lua tuh..!!!

  • seorang perempuan mungkin susah menitiskan air mata dihadapan korang, kerana si dia tak mahu korang tau betapa hatinya terluka atas perbuatan korang..
JAWAPAN AKU: ni satu PENIPUAN....!!! sila klik pada link neh utk ke blog bdk pmpuan yg org x BUAT PAPE PUN die dh mnitis AIR MATA....!! kambing sgt la ssh nk mnitiskn air mata dpn kitorg konon huh...

  • perempuan paling benci pada janji yang tak ditepati!kalau masih tak pasti, jangan la bagi harapan pada dia!http://emo.huhiho.com
JAWAPAN AKU: oittt.. korang pun same la... jnji kul 9pg kul 10 baru smpai...!! pe cer...????

  • pada hari2 tertentu,si dia mesti akan selalu teringatkan korang. tambah2 lagi bila si dia tengok couple2 lain bermesra di saat korang takde di sisi si dia..http://emo.huhiho.com
JAWAPAN AKU: hari pe...?? mlm jumaat ke..?? haha... sowi la.. kitorg x wat bnde2 lagha neh haha...

  • jangan sesekali membiarkan si dia dalam jangka masa yang lama. si dia dia akan berasa dirinya tak diperlukan lagi dalam hidup korang........http://emo.huhiho.com
JAWAPAN AKU: elok la 2... setiap 2 minit setengah kitorg call.. huh...


dah2... aku dah letih.. huh... sekian saja jawapan aku. xpueh ati kalo berani komen la.. guys... spport me plzz..!! haha...

ziela... jgn mrh tao hehe gurao jek hehe...

chowzz bebeh..

salam..

35 budak budak tak puas hati!:

Fadzrul Hisyam said...

BTW, aku sokong ko Kucai...tp x semua la...ko ni mcm tlalu sexist la plak...

hahaha....

Kucai said...

Fadzrul Hisyam >> hahak sje mao kasi over cket hehehe... spe suro die stat sexist dlu so tpkse la aku yg x sexy ni me sexist maxis kan diri aku hehehehe...

... said...

waaaa..huhu!!
gler ah kucai...
ak no komen r..
bg ak,due2 kne sme2 kn..hehe

AkMa said...

wah2...
pnjangnya komen ang kucai...
huhuhu

imchigo said...

aku 100% stuju kucai..
.
.
tp xsemua,just kebnyakannyer.
.
.
hahahhaha
.
.
hot jer ase.
.
.
ase cam nk jawab jgak ah.
.
.
hahahaha.

^aku zaty^ said...

err sje je nk bg opinio kt snie..

kalo boyz tuh btol2 sygkn awek dye,dye akn snggop wat ape sje demi jge hati awek dye tuh..

n mcm tuh gak awek dye tuh.. kalo awek dye btol2 sygkn dye,awek dye akn snggop wt ape sje utk sngkn hati dye..

kalo sume org ikhlas mnyayangi kekasih masing2,xkn timbul isu lelaki atau prempuan yg lg trok..

lelaki dn prempuan kne saling brusaha utk jge hbungn tuh..

noktah

Kucai said...

... >> huhhu sory la kalo ter'over lak ak dlm neh hmm tp gtu la xleh r expect sume dri laki.. girl pun kne r sacrifice a lot gak.. x dnafikan rmai girl kat lua sne scrifice a lot tp xdpt yg setimpal.. tp same goes to us men.. kmi pun slalu gak jd gtu.. lgpun.. msing2 ngah stdy lg skrg.. jgn la mntk smtg yg die xmmpu bg.. len la ko jaha dh keje huhu..

Kucai said...

AkMa >> hehe sje bru puas ati nk mnulis hehehehe... biaq letih org nk baca hehehe....

Kucai said...

imchigo>> pergh... jap 100%... jap x sume lak... yg mne stu neh hehehe... alaa.. biase la.. pndpt len2 bro.. sbg ngara demokrasi kte bebas melontarkn pndpt.. tp pd mse yg sme jgn trase la sbb org len pun bebas mengkritik... join je komen2 hehe..

Kucai said...

^aku zaty^ >> thnx sbb bg opinion.. sy setuju dgn awk.. siyesly sy setuju.. tp stndard r no one perfect kan.. kte mmg ptut try our best 4 da one we love but at da same time we need 2 realize dat da one we luv juz a human being after all.. so ptut pe yg kte expect dri die is smtg die afford la.. no mater dri pape sudut pun kan.. pape pun.. thnx 4 da komen..!! hehe. ^_^

Nadzirah said...

Wow.entry yg best!bravo2!!

Tataw nk ckp cmne.sumtimes girl n guy endure situasi yg sama...ade lebih,ade kurang..xle blame laki jak, pompuan pun sm gak..
Sumtimes kt da usaha yang terbaik tok pasangan masing2..Masing2 pun kn cuba faham each other..lgpun kt pun usia tgh study..tp kalu xde jodoh..kn redhala...ade hikmah nyer..

Bear in mind~
Love is all about TRUST, CARE and HONESTY.

Try apply, insyallah ok.kot la..huk3

lgpun..

Kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum :)

Kucai said...

Nadzirah>> xde bestnye.. entry ini dtulis dlm keadaan panas sbb prnh rse sebaliknya (pengalaman sblm2 neh huhu) so die agk berbau sexist la huhu xdpt bg yg logic dh huhu.. tp biase la.. dunia je sume nehhh... naddd.. jmpe smlm snyp je.. bler nk lwn bwlinggg...?? hahak.. ^_^

Nadzirah said...

haha..faham2..sbb ur exes ek??hhehe
tape, blajar dr pengalaman k.jgn label negativity dalm mindset lak coz kdg2 hubungan itu x last mngkin ade slaah silap masing2..so chill k..

haha..nak bising cmner..nk tgor suda hg..mau ckp sumthing..hehe..tp x berkesempatan lak...hg cam bz lak..keh3..hurm..boling ek..next sem amcam??hehe

syafiq harun said...

assalamualaikum warahmatullah

aku sokong ko kucai!bagus..lawan lagi..jgn x lawan!kene ajar skit girl sekarang ni.kene ikut kehendak dia je!sepatutnye dia la ikut kita..kita kan imam,dia makmum.xnak makmum nak lebih2 dari imam kan..

Kucai said...

Nadzirah >> huhu 2 la huhu.. hmm jgn rsao xde nye nk label sume -ve hehe.. hah..?? mau bilang smtg..?? mau bilang apa..?? hehe... alaaa... no phone ade oovoo pun ade xde hal la nk ckp pe pun.. kalo agk kne ckp dpn2 dtg je kat cfe ke pe haha.. simple je hehe... nk ckp pe..?? curious neh... huhu hehh..

Kucai said...

syafiq harun>> haha xpe2 2 la yg ak tgh wat neh hehe.. tp kalo msing2 cool ak pu cool je la mne leh ade yg nk demand2 sgt kan hehe kte kne r adil dlm hal2 gni.. wehh lege ak dh ko ckp LI sem 8 gak huhu bgs2.. so bler nk take over mechapro..?? hehe..

♥cutebabygirl♥ said...

huh.
1st sekali.
ang apa kes ckp org x buat apa2 pun ak nangis???sory sket eh..xde makne aku nak nangis DEPAN hg even aku tgh serabot cmne pun..ang jgn ckp psl tu lg k klu ang xtau sbb apa aku cmtu..xkn la smua pnyakit ke ape ke smua ak nk cte kt hg???and....aku bkn awek hg.aku ckp ni psl couple..asl nk mmbabitkan aku lak?

yg psl lain2 tu..
up to u la..pndpt msg2..
ak x ckp pun laki ja kna buat smua2 utk pmpuan..juz nk bgtau je..xnk wt pun,suka hati ang la..ade aku tulis llaki WAJIB buat cmtu utk pmpuan?xde kan..awek ang,lantak ang la..jnji x nyusahkan idup aku..huh

lg 1..
x gune tol pndg pmpuan sbb paras rupa.
siap ckp nk usya pmpuan lain lg tuh.
huh..siot je..haishhh....
ksian awek2 yg x lawa....

yg bab jgn lebihkan kwn pmpuan tu..
mksud aku,dr segi lynn..xkn la ang lyn awek ang sama cm mmbe2 pmpuan yg lain?ang bmanje dgn mmbe2 pmpuan ang yg len sama cm ang bmanje dgn awek ang?klu btol cmtu,siyes malang awek ang.hahahah

spa yg tnya ang leh smyg ke x??gila babun ke ape..x logik lgsg..agak2 laa...ckp x gune akal ke..huhu

da la..mls da..
yg len2 tu lantak ah..
itu nsb awek hg la..
aku tak kisah..
hahah..

mntk simpang malaikat 44..
grrrrr~

Kucai said...

♥cutebabygirl♥ >> la... hg kan pelakon air mata yg bgs.. aikk.. wat2 lpa plak.. hg 2.. dok dlm keta aku pun.. x wat pa2 pun mnitis ja air mata.. jgn dok wat lupa hehe...

mmg la hg x ckp wajib.. tp dgn cara hg gtao 2 cam kami sume ni x gna ja sbb mb byk ja dlm list hg 2 kami x wat...

haha spa yg jd awek ak mmg btuah la muahaha (gelak jht cket hehe)

alaa.. relax la.. hg jgk prnh ckp ritu.. xmao wat blog sbb rasa org yg tulis tu nth pape..

cam hg skrg la.. hg tulis smtg.. kna tahan la pa org len nk komen hehehe..

sasuke said...

fuiyyoo..pnjgnyee jwpn..cayalah.. sng2 xyah couple..wat dose je..bek kawen je tros..bernas x idea aku?wahahaha..(knl pn x,ttibe je ak menyampuk..sori2..hihihi..)

Kucai said...

sasuke>> hahak.. sasuke.. ak mmg dh lme nk apply teori ko.. tp xde spe nk la kat aku huhu.. ak pun mls kapel2 neh kalo leh kawen trus mmg sng la..

girlzz out there.. spe nk msuk mminang sila la hahahahakkk

♥cutebabygirl♥ said...

pelakon ke ape ke..
asl nak kaitkan aku lak..
bkn ak nangis pon time dgn hg..
huh..
da la link aku kat situ,tulis kambing lak tu..
mlampau tol..
huh!!

Kucai said...

♥cutebabygirl♥ >> hahahaha ^_^

♥cutebabygirl♥ said...

gelak pa..ingat aku main2 ka

Kucai said...

♥cutebabygirl♥>> yg hg nk moody2 ni sgt knp...??? tao la bru menang contest... huh...

Anonymous said...

ko saje nak blog ko famous kan..then ko bleh pncing undi as well as pncing pompuan..ahaks...hik3..ape salahnyer..apepun aku sokong ko kucai..over plak pompuan tu..igt laki ni patung ka...dia plak macm angel(seolah2kbnaran disisi dia)...nak lebih2 kawin r!amboi over plak!ingat laki ni takde bnda lain nak pikir ka!duit lagi nak kumpul..suka suprise kan?aku suprise kawin 4 baru tau!Cinta 1 ALLAH,SECOND RASUL,THEN EMAK 3KALI,BARU AYAH...KO PULAK NAK LEBIH TAK PASAL MAKSIAT...(Emo plak aku nih)

Kucai said...

Nas Azhar>> hahak... agak kurang asam d c2... huh... wat pa ak nk pncing undi or pompuan..?? hg igt depa ikan ka..?? lgpun bknnya ak nk jd mpp pun.. hehe..

haha.. ak paling rsao hg bca post neh.. igt hg xbca ak lega dh la sbb tao hg akn paling emo pnya hahak.. xpa2.. biaq la.. depa mmg mcm 2 hehe..

jgn mrh jgn mrh hehe tp kan.. srprise hg 2 cam ok gak..!! kita wat mcm 2 la nt heheee... ^_^

Anonymous said...

wohohoho...
aku datang ntuk mencapap...
betul kate hisyam.. aku sokong tp terlalu mencapap.. eh tersasur.. terlalu over.. kih3... ape pon gudlurk... wahai kaum hawa pikir kiterg skali, jgn pk nak senang jerk... bubye... (baru buat sbb nak komen blog)

Kucai said...

matsyah >> perghh.. dh ade blog la siut hehehe..

ye la ye la pas ni ak x over dh la huhuhu T_T

hehe pape pun wlcome 2 da club hehehe ^_^

aMMerZ said...

~HaHaHa~ seorg yg agak SEXIST, mysterious, ganaz dlm diam, gewdix sometimes, "COVER" page-->"direct sudee, biar dia terasa sikit"...n so on..too la dier PRESIDENT IEM 09/10

~hoho~
P.E.A.C.E

Kucai said...

adoiii ko nehhh... huhu... aku sje je la wat entry neh huhu mne la ko jmpe blog ak neh huhuhu T_T

cik EPAL said...

haha..baiikkk punya jawapan..hakk..

nice blog anyway...pestime singgah ;)

Kucai said...

cik EPAL >> hehe sbnrnye byk nk gurao2 je dlm jwpn sy neh heheh tp ade gak kebenarannye juz t'emo cket hehe.. ^_^

Loveless said...

haha..penat ak nk bace kucai..huhu..hurmm...bg ak no comment..haha...benda2 ni sume atas individu 2 sndri kn..so xleh nk jugde..well it make me laugh n kurng kn kebosanan ak mse cuti2 gni haha... peace..

Kucai said...

Loveless >> hehe ak sje je wat entry neh sbnrnye hehe xde la aku siyes pun.. dats y ak byk gelak jek hehe aku gurao je pun hehe ^_^

Nadiatul Haifa said...

hadoi..
baru terasa nak baca arini..
penat..huhu..

konklusi yg sy bley wat,,

TAK PAYAH COUPLE.

2 yg terbaek..
xdosa, xwat maksiat..
kawen je trus.
senang cite.

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey