Thursday, October 29, 2009

I'm a bOwLiNg MaNiAc.....!!!! ^_^




salam...

aku tertarik dgn post fadzrulhisyam sebelum neh yg cakap mane die lagi minat awek ke superbike ke pe ke entah x ingat dah hehe.. so sekarang... aku nak share hobi aku plak.. kalo korang x suka baca... (baca jgk..!!!) hehe... hobi ni aku ni bermula bila aku masuk form 1.. waktu tu aku student kat smka al mashoor lelaki pulau pinang.. abang angkat aku la yang wat aku ketagih dengan benda ni huhuhu T_T

so.... macam korang leh baca kat atas 2... for sure la dah tawu kan yang hobi ak ialah main bowling.. hoho ^_^

sape yg share hobi yang sama dgn aku sila hentak kepala sendiri ke dinding sebagai tanda setuju...!!
hahak.. jangan2.. karang parent korang kejar aku plak hehe...

bagi yang xtawu or pura2 x tawu..
bowling ni kita main dengan pergi ke tempat2 yang ada bowling macam kat megamall kuantan tu then bayar la berapa dia mintak then korang amek bola n kasut (sewa k bukan amek trus!! hehe).. then bler game dah start secara otomatic diorg akan susun 10 pin kaler putih n korang kene lempar bola bowling tu utk jatuhkan sume pin tu.. (jgn gne kasut lak.. kasut tu utk korang pakai.. tp aku xprnah la plak try lempar kasut.. korang try la dlu kalo jadi gtao aku hehehe)

(bola pertama aku beli dlm idop aku -thnx aiman sbb jual kat aku hehe-)


bagi yg kenal aku.. aku rase korang tawu bertapa aku obses dgn game neh n leh kata yg at least every 2 weeks aku akn g bazir duit aku kat sne hehe... aku sanggup gi megamall sorang2 juz utk main bowling (especially bler aku tension huhu).. sampai ade yg tulis dlm blog die "kucai the bowlingman" (siap ko rahim) la pe la...

aku start main secara serius bler aku dapat jadi wakil sekolah time form 4 and 5, tapi time tu x mampu nak beli bola sendiri..time mtrx lak, elok nak jadi wakil mtrix.. seminggu sebelum kakom diorg jadikan aku simpanan.. huhu.. 2 la saat paling sedih slama aku dok men bwling neh huhu... kat ump ni lak.. aku start dgn jadi manager utk team bowling ump.. tp somehow.. aku d'jadikan player sbb ade sorg player tu x bagi komitmen.. malangnye still aku x dapat perform... T_T

aku baru belajar main style hook since masuk ump so still xdpt main dgn baik lagi huhu sedih tol huhu.. mane x nye... aku baling straight je slame 5-6 tahun neh... huhu...

since aku kat sekolah menengah lagi.. ak dah menyusahkan ramai orang sebab... aku selalu hasut diorg utk main sekali dgn aku (last2 diorg pun ketagih jgk haha kat ump rmai dah gtu hehe sowi ye kwn2 hehe).. w'pun cost utk main bowling ni mahal.. tapi berbaloi beb..!! best...!!! hehe... sekarang neh.. ak dah ade bola sendiri 3 bijik dah tapi sbijik aku simpan kat penang.. sape nak gtao la ak nk jual less than rm100 je sebijik hehe...

harapan aku sekarang.. aku nak improve n hopefully ak leh consisten dlm permainan aku..

dalam ni aku selitkan sekali wajah2 insan teraniaya yg aku berjaya hasut utk teman aku main bowling sama ada secara paksa @ rela hehe...


(wajah2 poyo wakil masum ump)
-wan-zarul-aku-

(masum masum jugak mkn xleh lupa hehe)



(gaya balingan aku yg menjadi bahan ketawa huhu)


(ni pun same je huhu)

(kenangan terbaik.. thnx piki sbb hg kita johan huhu hehe)


(geng2 classmate yg sekepala dgn aku hehe)


(ni pun same je -syam-fizah-fad-sap-)


(nurul igt lg x bler mke ko jd cam tempe basi neh..?? hehe)


(lagi muka2 terpengaruh hehe)
-aku-din-ziela-ija-


(men bowling pun nk poyo 3 org neh hahak)


(ni lagi 3 org aku berjaya pengaruh utk teman aku men bowling hahak)
-echa-dila-nurul-


(aku main dgn dila ritu.... huhu...) T_T

tapi........
(aku kalah.... T_T) dila tipuuu...!!!


(baby aku sekarang hehehe wish me luck bebeh!! ^_^ hehe)




(himpunan markah2 terbaik dlm idop aku.. blum pape nk cmpare mmber2 aku yg len huhu)


harap2 la aku leh main dgn leh baik lg lps neh so kawan2 sila doakn sy keh hehe...

sape nk kuaq men bowling jom...!!! bosan neh...!!! hehe.. ^_^


36 budak budak tak puas hati!:

haifa said...

haaa...
dak smka upeye..
br ku tahu..haha..

♥cutebabygirl♥ said...

hoit2..
ak x poyo k dlm gmba tu..
hg ja poyo sorg2..
hahakk.. (^^,)

Nadzirah said...

haha.xle bla la kucai ni.ade die suro pakse kt bc entry die..naseb baik hg pakse..br semangat sket nk bc..haha

wah2..we share similar favourite la..love to play bowling..ader mase jom men boling skali.kt lawan.amacam?haha

KUCAI said...

haifa>> uits msti la smka.. xkn xnmpk nur di wajahnya hahahhaa... len la cam ko even smka tp xnmpk sgt r cam smka hhahaha (gurao je jgn mrh hehehe)


♥cutebabygirl♥>> haha byk la hg mna prnh ada gmbaq hg yg hg x poyo hehehhe... hg mmg poyo sokmo hehehe... ^_^

KUCAI said...

Nadzirah>> biase hehe nk wat camne kalo xpkse msti xde spe nk bace huhuhu... T_T

hehe serius ske men bwling gak..?? haha kalo gtu okeh je hehe nad rse nk g men ajk je kalo free leh je nk join BERIADAH peluhkn badan hihihi ^_^

Fadzrul Hisyam said...

Aku nak HIGHLIGHT kat sini, aku TIDAK PERNAH terpengaruh oleh si KUCAI ni... hehehe...

aku join dia untuk aku practice game skill aku sajer...BUKAN sebab terpengaruh...hehehe

kalu lagi 3 dara pingitan tuh, memang benar dia orang terpengaruh...

Ape pon, bola sepak tetap no.1 bagi aku...n boling masih blom dpt menandingi kegilaan aku thadap bola sepak.

p/s: dah lebih 3 bulan aku xmain boling sejak aku & bola-bola aku injured...nak cari mase gak r maen boling... ngan fulus skali...hehe

p/s/s: Aih, Nad... game futsal kite camne??? kate nak fight... ape ag...kucai, bkak game la!!! aku gune Kangaroo aku... spare aku Iguana...ajak Nad skali...wakaka

KUCAI said...

Fadzrul Hisyam>> hahak.. alala.. xngaku lak hehee.. tp x dinafikan la ko dgn bola cam ko dgn bantal la... xleh dipisahkan!! hehehe...

hah...?? bkak game ke...?? bereh je... ko bwk je kanggaroo n iguana ko 2... ak bwk meow aku hehe...

ok nad..!! free je gtao.. da tournament is on...!! hihihi ^_^

haifa said...

xnmpk pon chya yer..
2 la masalah yer..pelik n ajaib.
mcm mn la sek 2 bley trima ko msuk..
msti ad smtng wrong b'laku...
hohoho...

mn ko taw owg ne dak smka?
t'serlah t'pancar di wajahku ea?
(mcm sme modal plak..wateverrr)

KUCAI said...

haifa>> haha... TERPANCAR la SANGAT.. hahak.. xde mknenye... weh.. ak patutnye msuk sklh sains tao.. tp aku tolak sklh sains n msuk smka 2 sbb ak nak majukn sklh aku tuh... weh3x... pe kne ngene dgn aku pnye hobi men bwling neh huhuhu T_T

KUCAI said...

eh3x.. jap2.. lpe lak.. haifa.. kalo ko xnmpk CAHAYA 2.. XDE YG PELIKNYE... ko 2 yg RABUNNN... hahakzzz ^_^

(sowi kbnaran mmg kadang2 mnyakitkn hehehe)

Nadzirah said...

hisyam:hello,ne de terpengaruh..betul ske taw..haha..
a'ah la futsal kt kan..camne eh..ajakla kucai skali..jum kucai..tp xkan ak sorg je gurl..haifa.jom join..ajak nurul la.haha..erk oh ye, sape kangaroo dan iguana??huk3

kucai:haha.bereh.on jer biler2.kt maen boling ngan futsal.gerenti slim.muahaha.

Kucai said...

Nadzirah>> haha. abis diajaknye sume krona kroninye nak g main hhehe.. c haifa tu bdk uniten mne nth camne nk join hehe..

iguana n kanggaroo 2 spe...?? haha 2 code sbnrnye nk tao tnye syam la hehe..

adoyai... daku ini sudah pun slim mnyelim neh huhu xmo kurus dh wuwuwu hehe...

Fadzrul Hisyam said...

Kucai >> Beres... kite tgk sape punye senjata lbh ganas...hua3x...

Nad >> hah...nnt kite bkak padang... team maskulin vs team ayu (ye ke?). Apacam? ok x?

Kangaroo & Iguana adalah nama timangan kepada kedua-dua bola boling syam.

haifa said...

kucai:
eleh, ye sgt la 2..klu ko xms0k sek 2..lg maju aseye..b'ganda2 maju yer..
peduli pe ngan bowling ko 2..xminat eh nk komen..huhu..hebat sgt ke??g lawan ngan shalin zulkifli r..hohoho..
nad:
jom nad, jom!!haha..
org jd pom2x girl jd la ye.p'beri smngt yg setia..hehe..
nurul jd striker..skli dia tanduk..fulamak..kompem goal yer.kak ila jd goal keeper..kak syaz..angkut r sume skli..haha.
msti kalah r syam 2..hohoho.

imchigo said...

aku xnk komen kucai dah...sebab yer poyo...hahahhaha...sowi kucai...aku just nak tnya, pehal muka piki jambu semacam jer dalam gambar tuh...pelik jer aku tgk...weyh...nnti2 nk kuar men bowling, ajak ah aku sama...xkan da takut kot???wawawhawhahwhahwha....

Kucai said...

Fadzrul Hisyam>> haha meow aku pun dh semakin mengganas skrg hihihi.. leh2 hehe.. hah...?? korang nklawan team ayu...?? serius ke ayu....?? x bek mnipu weh... ko bg diorg hrpn palsu 2 hahahak... ^_^

Kucai said...

haifa>> haha.. dgki la 2 xleh trima hkikat kwujudan ak kat smka 2 tlah mmbawa kmajuan yg drastik dan mnyebabkn sklh aku dpt anugerah sklh cluster muahaha (riak byk cket hahak)

wehhhh... agk2 la.. kalo ak leh lwn dgn shalin.. bek ak jd national player jek huhu.. men kmpung leh r huhu...

haha.. jgn la epa kalo ko jd pom2x girl mmg xde smngt la team ko hahahahha... nurul...?? tnduk luar palang gol leh la hahahak ^_^

Kucai said...

imchigo>> oitt agk2 la ko hehe ak yg bek n skema n suci ni ko ckp poyo...?? hahah... ^_^

kalo ko nk tawu piki bler time nk amek gmbo mmg ttbe je die akn jd jambu haha die mmg gtu hehe...

amboi2x.. mentang2 rtu tnggi jgk mrkah ko hehe ak on je kalo korang nk kua pun gtao je la.. jgn keje nk dating je ko neh hehehe... ^_^

Nadzirah said...

syam:hahaha.wah.banggenyer(riak sederhana)..x pepasal dpt award team ayu..ka3..bkn setakat bukak pdg, tutp pdg pun ble..

comel nyer name bola boling tue..awat nama2 haiwan ni..ish3

haifa:haha.ajak satu rom8 lwn diorg..gerenti kalah..haha

kucai:haha..ala..maintaim kn jer..pas men game hg kena melantak byk2.sure tegap je bdn nt..x yah g gym da..hihi

Kucai said...

Nadzirah>> haha elok sgt la 2.. mmg kalo korang dh pndi bkak pdg xkn x reti2 nk ttup lak kan hihihi... ^_^

haha yok oo je suro mkn byk2 lps main 2 bkn tegap tu wat bg jd bengap ada la huhuhuhu (x wat pun dh mmg gtu huhu T_T hehe)

uit jap2 mne aci bwk stu rum8..!! hehe...

Fadzrul Hisyam said...

Nad >> Nape name bla tuh comel??? sebab xkanlah nk bg name ganas... bola tuh pon peneman idop gak tuh...hehehe. Kene la comel... maklumlah, maseh xde ag manusia comel yg nk teman syam...hehe

Orait...syam tggu Nad bkak padang.

Kucai >> biarkan diorg seroomate...kite maseh leh berjuang lagi...hehehe

Kucai said...

Fadzrul Hisyam>> tol2 hehe bola 2 la yg b'ada d cc d kala ssh n sng hahak.. hehe bereh je ok r 2 bia die agkut satu blik kte agkut stu kk2 je sdah la hehehe ^_^

khusairi busuk said...

weh,skali je pon ak mng ngn ko..smgt gler ek..haha..
yg len tuh,sume ko mng..
tu pon,poin ak tuh....kbtulan...
mgkin sbb adenyer kucai..huhu

Nadzirah said...

kucai: haha.mustila kena pandai tutp pdg..muahaha.

eler..takot ke kucai??kt ajak rom8 je kot..ok2..hg ajak satu kk2 kan?ak ajak Kk1 ngan kk3..amacam?hua3

hisyam: ye ker..tp nama iguana ngan kangaroo..xde semangat kemalaysiaan la..haiwan luar negara tue..hak3

p/s-haih..korang berdua ni berkasih ngan bola ke??cam desperate la plak(gurau jak)..hihi

Kucai said...

khusairi busuk a.k.a link>>
2 r nk wat camne kan hehe mg r even skali tp xleh lpe oo hehe... eleleh yok o je sbb ade ak huh... poyo je ayt...

Kucai said...

Nadzirah>> perghh.. ni x adillll.... kne agkut KK4 skali nehhhh.. haha jom la kami x takot hehehe...

ish3x... bkn dsperate... tp nk elak mksiat.. kalo bkasih syg dgn pmpuan yg xptut nt bdosa.. so bkasih syg dgn bnde2 x idop ni x la teruk sgt hehehe ^_^

haifa said...

eleh...
yg m'jdkn sek ko cluster sbb cikgu2 yer..bkn yer ko..huh!!riak xb'tmpt..xreti2 nk kenang jasa cikgu ke?pe py ank murik daa...pirahh...

ne pom3x girlz yg b'tauliah taw x..
skli jerit jer abis sume t'pukau..
nak try??meh r dtg uniten..HAHAHA..

nad,
org bw kroni2 dr uniten gak..
yg hebat2, taraf futsal dunia yer..
wakil dunia g lwn kat planet lain lg..setakat budak2 hingusan 2 pe sgt r...HOHOHO

Kucai said...

haifa >> haha.. x x bkn sbb jd tp sbb adenye bdk baik ni d sna yg mnyebabkn sklh ku yg t'syg 2 dpt hehehe.. xleh trime la 2 hahak...

bgs la 2.. tp yg terpukau nye player sndri haha so nnt kitorg yg mnang... haha..

jap2.. tahap dunia...?? wkil planet...?? common epa.. x lme dh nk msuk jail. matured la cket.. haha... uniten 2 pe ade wkil sklh pun lom tntu hahak ^_^ (epa jgn mrh hehe)

Fadzrul Hisyam said...

Nad >> Bukan xdek semangant kemalaysiaan, malangnye kaler bola 2 pon xde katian langsung ngan kaler jalur gemilang....2 yg sadis tuh...hehehe

xpe, ag pon ibarat bawak teknologi luar utk kebaikan negara...hehehe

Kucai >> ape daa koo...kasik la sebab lagi sadis dan menyedihkan...isk3x... Ni aku nyer alasan, tapi ko xleh tiru la.,..aku dah copyright dah...heheh

alasannya ialah:
maklumlah, kite nak berkasih dgn manusia berlainan jantina, ade org kebas dulu, nk try asyik kene reject ajer...hehe... so, akibat ketiadaan yg sudi, maka dengan itu, bola boling pon jadi la...

p/s: maaf laptopku, aku menduakan kasihku kepadamu...isk3x...

;p

Anonymous said...

Kucai..kot yer pn nk promot kmi b'tiga (hehe :P) cr la gmbr ak y cun sket huhu...da la gmbr separuh huhu smpai ati...(echa)

Kucai said...

Fadzrul Hisyam>> haha ak xmo la bg ayt gtu sbb mmg ayt ko 2 sadis sgt... cam nk m'ejas nad je bunyi nye.. nad 2 jgn kaco syam.. die dh ade owg gler mnat kat die.. sbb tu ak x jd ngorat die ritu hahahak...

Kucai said...

echa >> haha la mne ade separuh kre ok la 2 hehe letak karang msti rmai tnye ak nk ngorat korang neh hhehe mne tawu ade yg bertahan smpi kawen ko kne b'trime kasih dgn ak nnt hehehe.. ^_^

Nadzirah said...

kucai:haha.bgus2.alasan ble gak diterima pkai.berkasih dgn yg 'dead'lebih selamat dr yg the 'living'..hua3.

haifa:haha.jom epa.kt bwk dgn alien2 dr planet lain skali join kt lawan diorg..ala setakat diorg bwk dak ump je kn?hahaha

hisyam:haha.ader plak eh.pembangunan indirectly tok pembangunan negara..Ceit.mana ble pak cik, jepun pun bangga ngan nama diorg tok brand diorg..kt pun kn ade nama kt gak..x ble2..ka3
erm..ayat bwh tue..sesungguhnya sgtla sadis..hahahaa

kucai lg skali:ejas ke?haha.mepek je ar korank dua nie.xde maknenye kalu ader org laen yg minat gler, org laen x ley key in..kan kan kan??hak3

P/s-sgt merepeks.hua3

kucai busuk,pak ucuk said...

haha..ko taw2 je spe aku kn..
huuuhuuhh..trharu la link..

Kucai said...

Nadzirah>> haha dad n merepeks are smting dat cnnot be seperated hehe..

^_^

Kucai said...

kucai busuk,pak ucuk said a.k.a link>

eleleh.... poyoooo... mmg r knl.. ayt skema ko 2 pattern sme je.. xprnh b'ubah.. mmg dh tawu r ayt spe hehe..

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey