Sunday, July 18, 2010

berAKHIRnya cuti DUA bulan.....part 1

salam satu malaysia..

hari ni.. 18 july 2010.. hari ahad yg indah.. boleh dikatakan genap seminggu aku pulang ke bumi ump terchenta (hahahah) ni.. (^_^)

ak sgt2 bersyukur sbb dpt hostel kk5 walaupun kemudahan x byk.. tp better la dari ulang-alik gambang 5 hari seminggu.. perjalanan SAHAJA DAH SEJAM baii.. penatttt~~ (~_~)

entry ak kali ni.. aku nk story apa yg aku wat dlm cuti dua bulan neh.. ada suka n duka.. tp byk suka kot.. hehe.. ^_^

1st thing aku wat bler balik cuti hari tu ialah.......
CARI KERJA......!!! damn..!! ak dah pokai time tu (skrg pun pokai lg sbnrnya huhu)

then.. dipendekkan cter.. ak dpt la keje satu kilang kat penang neh..
TOWA-M namanya.. tapi.. aku masuk keje cni melalui agen iaitu company RC Precision.. tp.. siyes aku enjoy keje kat cni.. besttt...!! bg student mechy yg stay penang.. kilang ni amek bdk2 nak LI.. leh r try mohon.. hehe.. ak ritu keje join bdk2 LI r.. best kot... allen key, marker, screw driver sume mmg dlm poket.. anytime ja leh kena pakai sume2 tuh.. kerja dari kul 8 pg smpi 5.30 ptg.. kalo nak OT leh sampi kul 11 mlm.. rehat standard kul 9pg (15 minit), kul 12.15 tgh ari (45 minit) & kul 3ptg (15 minit lg) overall ok r...

(bagi yg xknal allen key tu ape hehe)

bila keja kat cni.. tiba2 ak trasa cam ak mmg bdk mechy.. enjoy kerja cni even juz as technician.. n not yet an engineer.. company ni jual mesin electronic besar2.. anggaran kasar aku la.. panjang mesin tu dlm 3 meter.. tinggi dlm 2 meter.. n lebar.. x sampai 1 meter pun aku rasa.. at least mesin tu la yg aku dok pasang.. bygkan dri rangka semata-mata.. kami pasang smpi jadi mesin yg boleh beroperasi.. mmg best.. ^_^ mls ngarut byk2.. apa kata kte lyn 2-3 keping kenangan keja aku.. hehe ^_^


(ni id kami.. satu utk towa n satu lg utk company RC)


aku ala2 hip-hop (xjd pun hahah)


siyes hodoh aku dlm uniform company neh huhu
(dh la di alam nyata pun x ensem mana) (T_T)


(muka askar jepun.. haitttt!!!)


(lupa nak ckp.. aku keja dgn buah ati aku neh.. hehe so kami dua la kat situ hehe)


walaupun aku enjoy kerja kat situ.. tp.. rezeki aku x lama kat situ.. aku sempat kerja 2 minggu lebih ja.. sbb.. ni kilg mechy.. pompuan cket gilaaaaa...!! pastu awek aku kerap sgt dok kena kaco.. kalo setakat mntk no phone aku xksh baiii.. ni kalo smpi dia g toilet pun org follow.. then try bukak pintu toilet.. ni dh lebih...!! ni dh sexual harassment...!! dah la tu.. supervisor pnye org kanan pun dok ngada nk amek brg cket kat stor pun kalut nk agkut girl ni gi sana cni.. pastu dok ngaku awek dia plak..!! huh.. ni dh bikin gua panassss...!! aku trus g jmpa big boss ckp psl ni n ktorg tpksa mntk bhenti keja walaupun niat nk tambah duit :(

setakat ni dlu la ek.. aku x larat nk story pnjg2.. bkn ada org nk baca sgt pun huhu.. nnt aku smbg part 2 plak.. mmpos la nk msuk cter 2 bln dlm 1 post kan..?? hehe.. astalavista baby...!! hehe..

end of part 1...

9 budak budak tak puas hati!:

Aquaesya said...

waahhh..bahaye tol keje ni ehh...
hurm cntik blog....hee~~ ^^

♥cutebabygirl♥ said...

eh eh, buah hati u comel la.
boleh bkenalan? (^^,)

Kucai said...

echa: haha tawu xpe.. hmm 2 la.. cntek kan..?? ziela yg buatkan.. hihik ^_^

baby: amboi3x... ngada nehhh... xleh..!! buah ati i.. i yg pnye hiihik :P

Aquaesya said...

haha aah cantik...^^

Kucai said...

hehe tawu dh.. ktorg wat bsnes make over blog jgk.. ko nk blog cntek2 gtao jek nnt leh r ktorg wat kan.. tp byr r cket hahak :P

ain fathihah said...

ooo baru aku tau. hari tu tau la ziela keja kilang tapi dah berenti..tak tanya plak kenapa...

Kucai said...

ain> 2 la psl.. huhu.. kalo x leh wat duit cuti2 neh huhu :(

MTA said...

amboih.. keje pun ngan awek.. ni jelez ni..

Kucai said...

hahaha jgn la mcm 2 kwn.. bkn slalu ak nk dpt chnce dgn awek ak huhuh.. T_T

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey