Saturday, October 10, 2009

I luv my job..!!

salam perpaduan... haha ^_^

sowi la
kengkawan.. aku neh memang agak liat nak update2 blog neh ngee almaklumlah x terer lagi nak menulis banyak2 macam anda di luar sana hehe.. lagipun paham2 je la student pintar + rajin =penipu macam aku nih kan sentiasa sibuk (kadang2 2 pura2 cbuk je lebih haha)

dah2.. kali ni ak merepek cket2 je.. sbb utk entry lps spe nth brani komen entry ak tu pnjang.. huh.. aku tulis stu abjad stu entry bru tawu.. letih lak karang nk mmbce satu2 nnt.. huh.. hehe...

atas muka bumi neh.. setiap dari kita mempunyai pekerjaan masing.. ada
engineer, ada doctor, ada penyamun, perompak, pembelit, ada lawyer (ump byk lawyer buruk neh along, syam, ayul, alep, ... geng m09 la except kucai) haha tapi kesimpulannya suma ada kerja masing2 la.. even kita pun bekerja sebagai pelajar dan disogok dengan ptptn beberapa ribu sebulan bagi terus belajar (kalo x korang dh xnk belajar then tulis bsr2 kat shout out oovoo haha)

haha.. ok la ok la.. asyik menyimpang je kan.. kembali kepada topik asal.. kenapa "I LUV MY JOB"?? nape x hate job ke.. cari job ke.. no job ke.. xde job ke.. tiup job ke haha watever la kan tapi nape i luv my job.. hehe.. sebenarnye...

(prestasi keje aku setakat neh haha)


since last entry.. ramai gler dh mnggelar aku usahawan la.. (panggilan paling baik -thnx dila ngee) ada jgk yg ckp bsnessman (-cam sme je kan??- haha) hmm n x kurang jgk yg panggil ak DRIVER...!! ewah3x.. sdp die... xpe2.. ak xksh.. tp kan..ak dh dpt byk pengalaman berharga even keje sbg driver sbb ak kne deal dgn org n dpt jmpe mcm2 jnis org.. satu ari nnt.. cbe pikir2 blk.. kte sume nk keje jgk.. kte sume sure ke kte akn ske kpd keje yg kte wat n we can enjoy doing it...

2 be honest.. ak bwk 2-3x org g kuantan ak dah boring dah.. petah lg kalo yg msuk kete aku tu
bisu (ke aku yg byk ckp?? haha kompius2) or die dok blkg je w'pun depan ade je seat.. wat cam aku tol2 driver lak huhu (mmg driver pun kan byk songeh tol) huhu..


(ni la gaya2 x ikhlas kuang3x cam geli je nk peluk padahal mmber haha)
-jgn mrh yb ok 2 famous leh msuk blog sy bkn sng nk dpt peluang haha-


walaubagaimanepun kengkawan.. kte haruslah sntiase enjoy wat keje kte kalo nk tahan lme.. kalo x enjoy.. cam meaningless je kte wat keje n rse cam pe je nnt.. cam pkse2 diri lak.. sumpah x best...

td aku ckp aku cam x fun je jd driver.. bis tu npe ak ckp i luv my job...?? haha..

sbb dgn keje neh ak leh tlg org sbnrnye.. mne tawu ade yg terdesak nk balik ke.. kne anto trminal ke flight ke kan...?? (tlg org utk tlg dri sndri hehe)

slen itu.. khamis lps.. customer ak yg ke-4 (haha bru 4 sedih tol haha) call n mntak antokan ke terminal.. ak on jek even cam pnat.. (bru blk dri pekan time tu..)
(ak yang keletihan -npe nmpk cam aku lg tinggi dlm gmbar?- haha)

2 pun sbb budak 2 suare cam nk nngis jek.. igtkan ade emergncy family prob ke pe ke.. skali bler die dtg2.. die selsema daaaaa... adoiiii... tp xpe la diorg ckp diorg nk blk fmly gathering... (2 org girl 2...) dua2 kelantan... perghhh... x cam leh tahan lak dh r junior tahun satu lak 2... nak je ak ngorat (slh sorg je la sorg lg tu tahun 89 gak xnk r ak hahak nk lg sorg thn 91 haha) haha... gurao je gurao je haha xde la ak ngorat tp bwk diorg ni agk best la.. sbb diorg ni happening gler.. at least.. they react well la kat aku.. aku ckp pun diorg gelak jgk cket (xtao la kalo diorg pkse diri jek huhuhu) T_T

tp dengan adenye customer cam diorg ak rse ak akn trus
BERSEMANGAT utk wat bsness neh... hahaha (songsang hahaha)

awek cntekk.. mali naik kelete (kereta) sy... sy bg u offer baik pnyee...!! haha (awek cntek sje korang yg x cntek di luar sne jgn nk pasan utk korang xde offer haha)

dah2.. letih dh.. nk g open house umah chubby lak japg.. bye2 my frenzzz hihihi...

salam...

12 budak budak tak puas hati!:

♥cutebabygirl♥ said...

woooooo...
aku leh naik kete free ar...
awek cantek kn....
hakhakhak... (^^,)

kucai said...

♥cutebabygirl♥>> nk ckp x cerdik.. bdk ukm.. haha.. kalo btoi pun cntekk.. ak x ckp pun nk bg naik free... juz ada offer ja.. hahak... prsoalannya sekarang...

C_ _ _ _ K ka...??

hahaha... ^_^

Fadzrul Hisyam said...

Cess!!!

Ape punye niat daa...jgn nek ngan ini worang...sgt bahaye...wakaka

p/s: Undi untuk KUCAI!

♥cutebabygirl♥ said...

ha la...ha la....
x naik.......
blk la sorg2 nnt........
ajak la kwn2 hg tuuuuuu..............
k..........
x kacau ang lg............
ak g bwk diri...............

kucai said...

Fadzrul Hisyam>> oittt jgn laaa!!!
lari abis customer akuuu..!!

hahakkk

♥cutebabygirl♥>> tgk 2 dia wat dah mjuk dia.. ayat aku bkn pnuh pun kat c2.. hg tao ka pa yg ak mksdkn huhuhu.. xpa la.. biaq la ak pi bwk diri huhu T_T

bukan kucai said...

testing testing..

bukan dila said...

testing,testing,testing..
one,two...ga3

kucai said...

bukan dila>> hahak.. cbuk je bdk neh nk testing2 gak.. ni di antara sbb npe rmai org berpotensi utk kne ggit dgn ak neh hahak.. ^_^

bukan dila said...

wahh!!
alalaaa....
ni ke antare pnyebab nyer weh??
potensi tggi tuh ape yer.....hihihihi

kucai said...

amboi3x.. ske nye die.. wat2 xphm lak ek..??

jap ko dh kne ggit ko phm ler pe mksdnye hehehe....

kucaii said...

hambe xphm ler..hihi

Kucai said...

kucaii>> hahak ye ke xphm xpe2.. dh kne ggit nnt phm ler hehehe...

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey