Thursday, October 15, 2009

Aktiviti Hujung Minggu.. ^_^


Salam...

walaupun blog daku ini sangat2 lah tidak menarik dan tidak mempunyai ramai pembaca.. namun begitu... masih ada rakan2 ku yang bertanyakan bilakah kapannya (entah btol xbtol ayt aku neh haha bkn kain kapan tao) nanti akanku update blogku yang sudah ber"sawang" ini haha...
(skema gler ayat xleh blah tol hehehe)

wa byk soli la kwn2 wa manyak cbuk oo ini 2-3 ali wa manyak itu test, itu quiz lagi itu esaimen.. waaa.... manyak tensen oooo... hehe....

jadi.... alkisahnya.... apa yang aku buat sampai cam YB (yang berhormat.. mane la tawu kot2 ade yg xtawu hehe) ja aku neh ke hulu ke hilir bajet cbuk je kan...

SABTU 10 okt 2009

ari sabtu lepas aku n budak2 klas aku... dalam 5 buah kete r... gerak g umah salah sorg classmate kitorg di FELDA KRATONG 1 lbih kurang 1jam setengah ke 2jam gak la perjalanannya... best gi sana ramai2 kasi gegar satu felda tu hehe.. almaklumlah.. budak2 U nih jarang msuk felda.. so dah jadi cam "rusa masuk kampung" la jugak hahaha... banyak kejadian suka dan duka ketika pergi dan pulang dri umah myza tuh... paling xleh blah... masing2 yang pergi ni xtawu umah myza kat mane so kitorg ikut signboard je la... bayangkn la yang pergi ni sume budak U tp bler dah nmpk pnye BESAR main entrance KRATONG 1 (kami dgn slumber badak drive terus masuk kratong 2 hahahah)

mcm2 btoll... tp stndard r.. kalo x mane nak happening kan kwn2..?? (jgn suro kitorg guide dh lps neh hahaha)

klik di sini kalo nak tgk cket gambo2 kacak ku pada ari itu hehehe ^_^


AHAD 11 okt 2009

udah2 ler dgn cter kat umah myza... ari ahad... kwn2 aku sume dok umah n study rajin2 n TEKUN (terlebih tekun tu normally menyebabkan diorg GUGUR (tdo) la di medan jihad diorg tu hahaha)

tp aku lain... ari ahad lepas... sekali lagi ak menggerakkan diri aku ke salah satu kawasan felda yang wujud di pahang neh n kali ni aku gi Lakum lak...

perghhhh... g lakum tu pun... leh tahan gak r jaohnye (w'pun xde la jaoh mane kalo nk cmpare aku balik penang hehehe).. ak gi umah sape kat lakum... wat pe...??

hehe.. kat lakum tu aku gi umah bestfriend a.k.a link aku kat ump neh sebenarnya.. (dila... jgn mrh hua3... ^_^ )

best gak g kenduri kat umah die neh... kitorg g dua kete... ak bwk satu.. dila bwk satu... (sampai ati u tinngal i n g drive kete lain huhuhu) hehe...

so kat sne sempatlah aku yg PEMALU neh beramah mesra dgn family die n bakal family die (hahaha faham2 la hehe)

ak memang suka tambah kwn or kenalan neh... (w'pun ak sorg yg PEMALU hehe) banyak gak kejadian menarik sepanjang perjalanan... ko memang nak kne dila.. ko ngantuk time drive... sempat lagi ko cari idea knekan aku utk amusement kan...?? huh.. ade gak yg kene ggit dgn aku ni karang huh...

sebelum smpi ke lakum tu.. kitorg singgah temerloh dulu.. so ak pun amek la kesempatan neh utk round2 pekan temerloh (sbb slame neh x prnah smpi pun n bgmbo2 cket hehe)

aku xtawu nk gi round mane lak weekend neh hehehe (padahal td ngaku cbuk hehehe)

spe nk kua dating dgn aku agkat lptop....!!! hahahah...


(tenggiling yang membawaku ke sana ke mari hehehe)


(bukti aku dah sampai ke temerloh hehehe)


(aku dgn dila -ats pe nth hehe-)


(gaya ponti-anak bcuk sesendal malam haha)


(ni la ahli2 rombongan cik kiah ke lakum neh hehe)

until next time la plak xtawu dh nk tulis pe hehe.. ^_^



12 budak budak tak puas hati!:

♥cutebabygirl♥ said...

amboi2...
semua pmpuan dia nk ngaku link dia..
ish3..
PLAYBOYAAAAAAAAAAA sungguh kamu ni...
hahahahahahaha~~~

KUCAI said...

huhuhu... mna da wei...

owg yg xcmey cam ak xdak tmpt dlm msyrakat.. jd slalu la pasan awek org mcm link dia huhuhuhu T_T
padahal owg len lom tntu ngaku link huhu T_T

♥cutebabygirl♥ said...

olololo........
sedih nya...
meh cni meh...
bermanje dgn aku..
kikiki~~ =p

aku kan da SINGLE skrg...
ulang sekali lagi..

AKU SINGLE!!!

and lagi sekali.....

AKU SINGLEEEEEEEEEEEEEEEEE...

hakhakhak..
meroyan sat..
harap maaf ye..hahah~

sape2 yg nak ngorat,silakan...
mntk no fon kat kucai keyh~!
hahahahahahaha~~~ (^^,)

KUCAI said...

weiii awat hg jd mcm ni wei huhuhu...

hg dh jd mcm owg len ja wei huhuhu... jgn r gni wei huhu...

waheedayusof said...

owg yg xcmey cam ak xdak tmpt dlm msyrakat..ayat mhal ko ek tu kucai...hahhahhaha!
kucai..wikend ni g la felda jengka 10 lak..leh ko rasai kehebatan jengkabumiindah..hahah!

KUCAI said...

waheedayusof>> hahak msti la..!! ayt ak 2 bkn sng nk wat 2...

ape???????? g jengke lak...????

jap2... ak dah kompius neh.. ak dtg ump ni nak bljr ke nk suro explore FELDA????? hahak ^_^

imchigo said...

u are tagged...

Loveless said...

Kucai...hee...ak br first time tgok ko pnye blog nih huhu...em..rombongan cik kiah??? sape cik kiah kt c2 erk???? haha...(echa)

KUCAI said...

perghhh... kwn dh ade blog hihihi...

hmm spe ea cik kiah 2 mgkin tuan umah or mgkinkah kwn tuan umah (c echa 2) hhahak xde spe yg tawu hehee... ^_^

bukan kucai said...

weh2...ak mne de ngntuk.
sj je nk cek kn ko nyer signal kt hgway tuh brfgsi ke x..hihi..

ala link,i bkn sngaje nk tgglkn u..mslhnyer,,xde spe nk drve kot..maaf yer link..next time,u bwk i keh..hehe...

xcm seram lak kn ak teok gmbo ak yg stu tuh..
bkn sesendal dah tu ak rs...ga3..

erm,jp2..tu je ke rmbgn cik kiah ke lkum????ko ngn lamiey mner??haa.....dusta3...

ak de stu lg pic weh...pic nih kn,ko nga kusuk gler bc surat kabar..

p/s..next time aku tlg teok signal kanan lak brfgsi ke x keh..hihik!!

p/s..da brkurun ak smpn komen nih
huhuhu

bukan kucai said...

weh3..haha
gigih duk ltak ak nye point yg xsbrpe tu ek..
amboi3..
huhuhu
erm..
kucai..
skema kot gmbo ko..
haha
kurg prcye hmbe ngn kamu nih,,
bertali leher...
perghhh!!!!
bgus3...
kucai!!!!
np lgu ni ko ltk???
haha..cm xseswai jek..
ko tu laku je...
cume ko kn nk yg cerah2,,,,
haaa.....
btol kn???
hihihihi..
ak xckp..
ko yg ckp rtu...
hohohoohohohohohohooo

Kucai said...

bukan kucai>> perghhh xmcm NOVEL lak ko komen kan hahaha xpe2 ak ske hihihi...

byk la ko nk cek sgnal bfgsi ke x len kali sblm gerak cek jgn cek tgh2 jln huh auta ko ek?? hehe..
hmm ye la 2.. ok2 xpe2 jnji nex time don ever leaving me bhind keh hehe..

wehh. tol la aku ni x laku.. huhuhu spe la yg nk kat owg cam ak ni weh huhuh...

mmg la nak yg cerah huhu so mksd ko ade je yg nk kat aku tp sume GELAP cam aku...????? huhuhu T_T sedihhh... huhu...

abangcomot ♥ babycomey

abangcomot ♥ babycomey